Trouwlocaties

Gouda is een aantrekkelijke gemeente om in te trouwen. Ook veel niet-Gouwenaars trouwen in Gouda vanwege de bijzondere en romantische sfeer. Elk jaar geven vijfhonderd stellen elkaar het ja-woord. De gemeente Gouda doet er alles aan om uw huwelijksdag stijlvol en soepel te laten verlopen.

Trouwfoto bruidspaar in Gouda

Officiële locaties

Het Oude Stadhuys Gouda

Een sprookjeshuwelijk op een droomlocatie. Al sinds de bouw van het stadhuis (1459) is het stadhuis de trots van de stad. Vier hier jullie complete huwelijksdag; van het officiële ja-woord in de trouwzaal tot een knallend feest in De Burgerhal. Onze ervaren medewerkers denken graag met jullie mee. Samen zorgen we voor een onvergetelijke dag! Meer informatie: tel. (088) 0001 505, info@stadhuysgouda.nl of kijk op www.stadhuysgouda.nl.

Trouwfoto bruispaar voor Stadhuis

SpiegeltentDe Spiegeltent

De Spiegeltent in Gouda is een antieke uit 1912 daterende Belgische muziek- en danssalon. Het is een karaktervolle omgeving van hout, was, spiegels en blanke lak. De spiegeltent is sinds 1982 opgebouwd in een sfeervol grachtenpand aan de Turfmarkt 51. Er is ruimte voor maximaal 200 personen.
Meer informatie: tel. (0182) 529 292 of www.spiegeltent-gouda.nl

MuseumtuinRomantisch trouwen in de Museumtuin

Trouwen in de open lucht op een van de meeste bijzondere plekken van Gouda. Recht tegenover de Sint-Janskerk, op het adres Achter de Kerk 14,  biedt het sfeervolle Museumcafe en haar bijzondere ommuurde tuin én terras met eeuwenoude bomen en klassieke muziek een oase van rust in het historisch stadshart van Gouda. Meer informatie: tel. (0182) 820 225, sharon@vangastel.nl  of www.museumcafegouda.nl

Museum GoudaMuseum Gouda, een historische trouwlocatie

In Museum Gouda heeft u als bruidspaar verschillende mogelijkheden. Zo kunt u ervoor kiezen om alles op één locatie te houden, maar het is ook mogelijk om een onderdeel van uw huwelijksdag bij ons te organiseren. De sfeervolle 15de-eeuwse Gasthuiskapel met zijn mooie altaarstukken biedt een prachtige ambiance voor uw trouwceremonie of partnerregistratie. Meer informatie tel. (0182) 331 011 of mail naar conny.lagerweij@museumgouda.nl

Arti LegiArti Legi aan de Markt

Arti Legi is een beeldbepalend en karakteristiek rijksmonument aan de Markt in Gouda met een rijke historie van meer dan 600 jaar. Het gebouw is in 2012 heropend na een grondige restauratie en biedt alle faciliteiten voor een trouwplechtigheid in een stijlvolle, klassiek-moderne omgeving. Elk bruidspaar krijgt ruim de tijd voor de ceremonie met aansluitend gelegenheid voor koffie en bruidstaart of een toast op de toekomst. Arti Legi biedt een variëteit aan arrangementen. Ook de afgesloten patiotuin staat bij mooi weer exclusief ter beschikking van het gezelschap. Er is ruimte voor zowel kleine als grote groepen. Meer informatie: tel. 0182-743050 of mail naar  info@artilegi.nl of kijk op www.artilegi.nl

trouwlocatie HvdSHuis van de Stad

Voor een formele, bescheiden ceremonie met maximaal 10 personen (inclusief getuigen en eventuele kinderen) kunt u er voor kiezen om in de ondertrouwkamer van het Huis van de Stad in het huwelijk te treden of een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Services via tel. 14 0182.

raadzaalRaadzaal in het Huis van de Stad               

In het Huis van de Stad kunt u ook in het huwelijk treden of een geregistreerd partnerschap aangaan in de moderne raadzaal. Het hart van de democratie. Dit is mogelijk op vrijdagmiddag om 13.30, 14.30 en 15.30 uur. Deze ruimte biedt plaats aan 75 personen. Neem voor meer informatie contact op met afdeling Services via tel. 140182.

Brasserie IJsselweideijsselweide

Zoeken jullie een anders-dan-anders locatie om elkaar het ja-woord te geven? Dan is Brasserie IJsselweide wellicht dé locatie voor jullie trouwdag. De Brasserie beschikt over gratis parkeerplaatsen en bijzondere huwelijksarrangementen. Informeer vrijblijvend en voor kennismaking naar welkom@brasserieijsselweide.nl of bel met 0182-601127.

Museumcafe Museumhavencafé ’t IJsselhuis

Trouwen aan de haven van Gouda, waar ooit veel vrachtschepen passeerden en de schippers wachtten in het karakteristieke lokaal naast de sluis. De vele kleine ramen geven het gebouw een open karakter en toch een intieme sfeer. Het museumhavencafé biedt plaats aan, afhankelijk van de setting, ongeveer 30 personen. Ook is er de mogelijkheid om de trouwerij in de open lucht plaats te laten vinden met uniek uitzicht over de schepen, pakhuizen, molen de Roode Leeuw en de Gouwe Kerk. Kijk op www.museumhavencafe.nl voor een panoramaview van binnen en buiten. Meer informatie tel: 06-44267175 of mail naar dick@duurzamewinkelman.nl

patapoufLe Patapouf

Partycentrum Le Patapouf heeft zich in de achterliggende jaren bewezen als een gezellige en intieme locatie om uw bruiloft te vieren. De trouwlocatie ligt aan de rand van het centrum van Gouda en is daarmee goed bereikbaar voor gasten die met eigen vervoer komen en voor gasten die met het openbaar vervoer de bruiloft bezoeken. www.le-patapouf.nl/

lf gouda voorgevelLF Gouda

LF Gouda is net even een tikkeltje anders dan andere trouwlocaties, met name door de stoere sfeer en z’n authenticiteit. Het industriële verleden in dit monumentale gebouw, in combinatie met de no nonsens inrichting van nu, zorgen ervoor dat deze oude lichtfabriek een unieke en bijzondere plek is om elkaar het Ja-woord te geven. De locatie is bijzonder geschikt voor zowel grote, maar ook kleine gezelschappen en heeft meerdere ruimtes. U kunt contact opnemen via: info@lfgouda.nl of kijk op: www.lfgouda.nl.

Stijlkamer 52

Stijlkamer 52Stijlkamer 52 is gelegen in het hart van Gouda en beschikt over twee ruimtes voor jullie huwelijkssluiting, receptie, lunch, diner of feest. De voormalige burgemeesterswoning uit 1728 heeft een rijke geschiedenis en is grotendeels nog origineel. Er is bij een trouwplechtigheid ruimte voor 40 tot 45 personen. Neem vrijblijvend contact met ons op via tel. 06-15576470 of info@stijlkamer52.nl of kijk op de website: www.stijlkamer52.nl.

TrouwlocatieHet Kantoor van Nu

Vier de mooiste dag van uw leven op een bijzondere trouwlocatie. Jullie moment van liefde en trouw op een bijzondere sfeervolle plek met een inspirerende historie. Originele details, zoals de hoge ramen en het monumentale papier-maché plafond zijn behouden maar het interieur is fris, licht, trendy en eigentijds. Het stijlvolle design meubilair kan flexibel naar uw wensen ingezet worden. De locatie ademt een exclusieve intieme sfeer, waardoor u zich zowel met een kleine als grote groep (tot 100 personen) prettig zult voelen. Neem vrijblijvend contact met ons op via: info@hetkantoorvannu.nl of bel naar 0182-748734.

Brasserie Copper

Brasserie CopperBrasserie Copper is gelegen aan het mooiste stukje van Gouda, midden op de Markt met uitzicht op het prachtige oude Stadhuis! De locatie is geschikt voor grotere maar ook kleine gezelschappen en heeft meerdere ruimtes. Trouwen is ook mogelijk in onze tuin, die in heerlijke rust aan de achterzijde van het pand gelegen is. De industriële maar warme uitstraling maakt Brasserie Copper een unieke plek om elkaar het Ja-woord te geven! Wij denken graag met jullie mee! Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden via info@brasseriecopper.n of bel 06-57591844 voor een afspraak!

Zelf uw trouwlocatie bepalen?

In Gouda mag u zelf kiezen waar u wilt trouwen. Elk gebouw kan voor een huwelijkssluiting in aanmerking komen. Er gelden wel enkele voorwaarden als u zelf een gebouw kiest. Zo is huwelijksvoltrekking in een woonhuis bijvoorbeeld niet toegestaan. Voor het aanvragen van een trouwlocatie download u het aanvraagformulier “eenmalige aanwijzing huwelijks/partnerschapslocatie” en levert u dit in bij de afdeling Services. Wilt u als eigenaar/beheerder van een pand uw locatie laten aanwijzen als vaste huwelijkslocatie dan gebruikt u het formulier “aanwijzing vaste huwelijkslocatie”. Aan het aanwijzen van een vaste of eenmalige locatie zijn kosten verbonden.

Evenementen

Rondom het stadhuis vinden vaak evenementen plaats. De gemeente probeert de overlast hiervan minimaal te houden. Garantie voor een leeg marktplein kunnen wij echter niet geven. Voor geplande evenementen kunt u op de evenementenkalender kijken.

Stadhuis Koninginnedag

Fotografie bovenste twee foto's: Ton Bennemeer/Fejagrafie.