Trouwen of partnerschap

Gouda is een aantrekkelijke gemeente om in te trouwen.

 • Trouwlocaties

  Trouwlocatie Stadhuis Gouda is een aantrekkelijke gemeente om in te trouwen. Ook veel niet-Gouwenaars trouwen in Gouda vanwege de bijzondere en romantische sfeer. Elk jaar geven vierhonderd stellen elkaar het ja-woord. De gemeente Gouda doet er alles aan om uw huwelijksdag stijlvol en soepel te laten verlopen.

 • De Goudse trouwambtenaren

  Trouwringen De keuze voor een trouwambtenaar die uw ceremonie gaat voltrekken is belangrijk. Daarom kunt u zelf contact opnemen met onze trouwambtenaren.

 • Kosten huwelijk/geregistreerd partnerschap

  Geld in hand Bekijk hier een overzicht van de kosten voor een huwelijk/partnerschapsregistratie binnen de gemeente Gouda. Ook bestaat de mogelijkheid voor een kosteloos huwelijk/partnerschapsregistratie.

 • Voorgenomen huwelijk en partnerschap

  Trouwfoto Bij de ambtenaar van de Burgerlijke Stand (ABS) van de trouw- of partnerschapsgemeente meldt u uw voornemen om met elkaar in het huwelijk te treden of een geregistreerd partnerschap aan te gaan.

 • Verklaring geen schijnhuwelijk

  Vanaf 1 september 2015 vraagt de gemeente geen advies meer aan de vreemdelingenpolitie. De Verklaring geen schijnhuwelijk is een zogeheten 'eigen verklaring'. Dat betekent dat u hem zelf invult en ondertekent.

 • Trouwen in het buitenland

  Bij een huwelijk in het buitenland moet u soms bewijzen dat u niet getrouwd bent en geen geregistreerd partnerschap heeft met iemand anders. In Nederland zijn er twee verschillende internationale verklaringen van ongehuwd op te vragen.

 • Veelgestelde vragen

  Trouwerij Hier vindt u een aantal veelgestelde vragen over trouwen in Gouda. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neemt u dan contact met ons op via gemeente@gouda.nl of via het telefoonnummer 14 0182. Wij helpen u graag!