Kosten restafval

De kosten voor afvalstoffenheffing zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Een vast deel en een variabel deel. Lees op deze pagina hoe deze kosten tot stand komen.

Ieder huishouden in Gouda betaalt het vaste deel. Het variabele deel is afhankelijk van het aantal keren dat u jaarlijks restafval aanbiedt of afval in de ondergrondse container werpt.

De tarieven voor de afvalstoffenheffing Gouda kunt u vinden bij de BSGR  (Belasting Samenwerking Gouwe Rijnland). 

Binnenstadbewoners

Binnenstadbewoners die hun afvalzakken op straat zetten kunnen dat alleen nog met speciale restafvalzakken. Deze speciale zakken zijn duurder dan normale zakken en dient u apart te kopen. U kunt de Goudse gele afvalzak bestellen via https://goudseafvalzak.nl/

Het is ook mogelijk om uw restafval met een afvalpas aan te bieden in een ondergrondse container. Hiervoor kunt u een gewone vuilniszak gebruiken. Bovendien kunt u uw restafval altijd kwijt op het moment dat u het beste uitkomt. Bel hiervoor met de klantenservice van Cyclus. Van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur via tel. (0182) 547500.

Melding maken

Wilt u een melding maken over verkeerd aangeboden afval of iets anders in het openbaar gebied in Gouda? Doe dit via Meldpunt Openbaar Gebied.