Welk afval mag waar?

Afhankelijk van uw woonsituatie zijn er verschillende manieren om uw (rest)afval aan te bieden.

Veel afval is prima opnieuw te gebruiken (recyclen) door het goed te scheiden. Hieronder staat waar en hoe u de verschillende afvalsoorten in kunt leveren, kijk in de afvalkalender op de website van Cyclus of installeer de afvalkalender app op uw smartphone.

Plastic en drankenkartons: in PMD-zakken (voorheen: Plastic Hero) of in de speciale containers bij winkelcentra.
Metalen verpakkingen (o.a. blikjes en doppen): in PMD-zakken (voorheen: Plastic Hero) of in de speciale containers (voor plastic) bij winkelcentra.
GFT: in groencontainers op straat of in uw groene container (laagbouw).
GFT snoeiafval: heeft u groot snoeiafval? Cyclus haalt op vier momenten in het voorjaar en najaar gratis snoeiafval op. Aanmelden kan via de Cyclus klantenservice tel.(0182) 54 75 00.
Papier: in de blauwe container of in containers bij winkelcentra.
Glas: in containers bij winkelcentra.
Oude kleding en textiel: in de kledingcontainers bij winkelcentra of bij kringloopcentra.
Restafval: afhankelijk waar u woont - in een ondergrondse container, in uw grijze container of in restafvalzakken (binnenstad).
Batterijen, spaarlampen en ander klein chemisch afval: bij veel winkels kunt u dit soort afval aanbieden of bij het afvalbrengstation van Cyclus.
Huisraad: Zie 'Ophalen huisraad'.

Bekijk hier een overzicht van alle openbare verzamelcontainers.

Ophaalschema

Wilt u weten wanneer bij u in de buurt de container wordt opgehaald? Bekijk de digitale afvalkalender van Cyclus of installeer de afvalkalender app op uw smartphone. Dan heeft u altijd de laatste informatie bij de hand.

Ophalen huisraad

Heeft u een oud bankstel, kasten of een tafel met stoelen waar u van af wilt? Bel dan één van de kringloopwinkels in Gouda. Deze halen het vaak gratis op als het nog in goede staat is. En u maakt er iemand anders blij mee!

Als dat niet lukt, kunt u het naar het afvalbrengstation brengen. Cyclus kan het tegen betaling ook komen ophalen. Bel voor de voorwaarden en prijzen met de Cyclus klantenservice via tel. (0182) 54 75 00. Let op: het gaat alleen om huishoudelijke spullen. Bouwafval en dergelijke wordt niet opgehaald.  

Kleinere of grotere container?

Wilt u een grotere blauwe (papier) of groene (gft) container aanvragen? Dat kan als u een 140 liter container heeft, die u kunt laten omwisselen voor een 240 liter container (of omgekeerd). Dit geldt ook voor grijze containers. Bel hiervoor met de Cyclus klantenservice via tel. (0182) 54 75 00.