Melding waterplanten

Het onderhoud van het water in onze stad bestaat onder andere uit het maaien van waterplanten. Ziet u bijvoorbeeld dichtgegroeid riet in de sloot wat de doorstroming van het water kan tegenhouden? Dan kunt u een melding openbaar gebied maken.

Beschrijving

Melding openbaar gebied maken

Het werk door de gemeente bestaat uit het weghalen van planten en riet bij de oevers. Hierdoor voorkomen we problemen met het afvoeren van het water. Het slootafval blijft nog even op de oevers liggen voordat het wordt weggehaald. Zo kunnen diertjes zelf wegkomen en kan het materiaal drogen. 

De sloten die in onderhoud zijn bij de gemeente worden jaarlijks éénmaal per jaar in de herfst gemaaid. Sommige sloten worden eenzijdig gemaaid en sommige in zijn geheel. Na afloop van de werkzaamheden controleert het hoogheemraadschap of alle werkzaamheden goed zijn uitgevoerd. Er mogen geen zaken meer in de watergangen zijn die de doorstroming van het water kunnen tegenhouden.
 

Aanvraag

Ziet u ergens teveel waterplanten of dichtgegroeid riet en wilt u dit bij ons melden? Maak dan een melding via de bovenstaande blauwe knop 'Melding openbaar gebied maken'.