Hondenpoep

Honden zijn leuke dieren, maar hondenpoep op straat is een grote bron van ergernis voor bewoners. Daarom geldt er in heel Gouda een opruimplicht.

Opruimen is belangrijk

Hondenpoep is schadelijk voor de gezondheid. Spelende kinderen kunnen gemakkelijk in aanraking komen met hondenpoep. Hierdoor lopen ze de kans besmet te raken met de hondenspoelworm. Deze worm komt van nature voor in de darmen van honden. Zware besmettingen bij mensen kunnen problemen met de longen of ogen veroorzaken. Ook daarom is opruimen van hondenpoep belangrijk voor iedereen.

Opruimplicht

Tijdens het uitlaten van de hond moeten eigenaren altijd een opruimmiddel voor hondenpoep bij zich hebben. Heeft u dit niet overal bij u? Dan krijgt u een boete van van 90 euro. Met het opruimmiddel bent u verplicht overal in Gouda de poep van uw hond op te ruimen. De boete voor het niet opruimen van hondenpoep bedraagt 140 euro.

Lees meer over de spelregels en wat u zelf kunt doen tegen de grootste 'kleine ergernis' van Gouda. Ook kunt u op de plattegrond de hondenlosloopplaatsen bij u in de buurt vinden.

Heeft u een vraag?

Kijk dan eerst tussen de veelgestelde vragen of daar uw antwoord tussen staat.