Warmtescan

De energielasten van uw woning stijgen de laatste jaren en daarom wordt energiebesparing steeds belangrijker. Gelukkig is in veel woningen een besparing van minimaal 30% op de energiekosten mogelijk. Om u te helpen, heeft de gemeente Gouda een warmtescan van alle daken in Gouda laten maken.

Op de warmtescan kunt u zien hoeveel warmte er via uw dak verloren gaat. Heeft u veel warmteverlies? Dan kan het financieel interessant zijn om dakisolatie te overwegen. Dat verdient u snel terug.

De opnames zijn halverwege januari 2012 gemaakt; op een koude namiddag. Dit was bij uitstek een geschikt moment om te kijken of veel warmte in verwarmde woningen en andere gebouwen door het dak werd uitgestraald.

Bekijk hier hoe energiezuinig uw huis is.

Sommige daken (bijvoorbeeld die van de woningen in de Breevaarthoek, maar ook de daken van sommige schuurtjes) zijn van een ander materiaal. Daardoor lijkt daar veel warmteverlies op te treden, maar is dit te wijten aan het gebruik van ander materiaal (geen dakpannen en standaard plat dak). Ga dus bij uzelf na of u een gewone dakbedekking hebt of niet.

Heeft u een vraag?

Kijk dan eerst tussen de veelgestelde vragen of daar uw antwoord tussen staat.