Bomen en groenonderhoud

Bomen en planten zijn belangrijk voor de stad en het leefklimaat. De gemeente controleert regelmatig de toestand van de bomen. Bewoners kunnen, als zij dat willen, zelf ook de handen uit de mouwen steken.

 • Boomcontroles

  Boomcontroles De gemeente controleert regelmatig de toestand van de bomen die in plantsoenen en parken staan. Schimmels en zwammen kunnen een boom aantasten, lage ligging van de bodem kan instabiliteit veroorzaken, takken of zelfs de gehele boom kan doodgaan.

 • Monumentale bomen

  Monumentale bomen Bomen zijn belangrijk voor de stad en het leefklimaat. In het groenstructuurplan ‘Gouda blijft groen’ is daarom als doel opgenomen dat bomen de kans krijgen om oud te worden. Monumentale bomen worden beschermd met een monumentale status.

 • Groen moet je doen!

  Natuur en milieu Ziet u liever kleurig en fleurig groen in plaats van het standaard gemeenteplantsoen? En wilt u samen met uw buren de handen uit de mouwen steken? Dan kan! In Gouda hebben we de Groen-moet-je doen-regeling. Een regeling die uw groene initiatief ondersteunt. Want groene buurtinitiatieven brengen sfeer en betrokkenheid in de buurt, en zijn goed voor dieren als vlinders en vogels. En een groene stad is goed voor ons allemaal.

 • Snoeionderhoud

  In de wintermaanden wordt er in het Goudse groen gesnoeid. Met ingang van 2018 laat Gouda zelf het groenonderhoud uitvoeren en wordt dit niet meer uitgevoerd of geregeld door Cyclus. Hierdoor wordt er soms anders gesnoeid dan in voorgaande jaren.

 • Melding Japanse duizendknoop

  Japanse duizendknoop 85x85 De Japanse duizendknoop: een snel groeiende plant die voor veel ellende kan zorgen. De plant is op verschillende plekken in de stad aangetroffen, zowel in openbaar gebied als in particuliere tuinen.