Gescheiden afval inleveren

Veel afval is prima opnieuw te gebruiken (recyclen) door het goed te scheiden. Hieronder staat waar en hoe u de verschillende afvalsoorten in kunt leveren. Bekijk ook de afvalkalender op de website van Cyclus of installeer de afvalkalender app op uw smartphone.

Plastic en drankenkartons: in PMD-zakken (voorheen: Plastic Hero) of in de speciale containers bij winkelcentra.
Metalen verpakkingen (o.a. blikjes en doppen): in PMD-zakken (voorheen: Plastic Hero) of in de speciale containers (voor plastic) bij winkelcentra.
GFT: in groencontainers op straat of in uw groene container (laagbouw).
GFT snoeiafval: heeft u groot snoeiafval? Cyclus haalt op vier momenten in het voorjaar en najaar gratis snoeiafval op. Aanmelden kan via de Cyclus klantenservice tel. (0182) 54 75 00.
Papier: in de blauwe container of in containers bij winkelcentra.
Glas: in containers bij winkelcentra.
Oude kleding en textiel: in de kledingcontainers bij winkelcentra of bij kringloopcentra.
Batterijen, spaarlampen en ander klein chemisch afval: bij veel winkels kunt u dit soort afval aanbieden of bij het afvalbrengstation van Cyclus.
Huisraad: Zie 'Ophalen huisraad'.

Heeft u twijfels over welk afval in welke bak hoort? Bekijk dan de afvalscheidingswijzer.

Overzicht verzamelcontainers

Een overzicht van de openbare verzamelcontainers vindt u via deze kaart. Vink aan de rechterzijde de container aan die u zoekt. Linksboven kunt u de kaart vergroten.

Bekijk het overzicht van adressen waar momenteel een test wordt gedaan met verzamelcontainers met 30-liter inworp-openingen.

Ophalen huisraad

Heeft u een oud bankstel, kasten of een tafel met stoelen waar u van af wilt? Bel dan één van de kringloopwinkels in Gouda. Deze halen het vaak gratis op als het nog in goede staat is. En u maakt er iemand anders blij mee!

Als dat niet lukt, kunt u het naar het afvalbrengstation brengen. Cyclus kan het tegen betaling ook komen ophalen. Bel voor de voorwaarden en prijzen met de Cyclus klantenservice via tel. (0182) 54 75 00. Let op: het gaat alleen om huishoudelijke spullen. Bouwafval en dergelijke wordt niet opgehaald.  

Kleinere of grotere container?

Wilt u een grotere blauwe (papier) of groene (gft) container aanvragen? Dat kan als u een 140 liter container heeft, die kunt u laten omwisselen voor een 240 liter container (of omgekeerd). Dit geldt ook voor grijze containers. Bel hiervoor met de Cyclus klantenservice via tel. (0182) 54 75 00.

Groene minicontainer in de binnenstad

Woont u in de binnenstad en heeft u een tuin? Dan kunt u gebruikmaken van een groene minicontainer voor de inzameling van uw groente-, fruit- en tuinafval (240 liter).

Voor het gebruik van de groene minicontainer gelden enkele spelregels:

  • de bewoner moet over een tuin beschikken;
  • de minicontainer wordt aangeboden op de plaats die door de gemeente is aangewezen (dat kan betekenen dat u wat verder met de minicontainer moet lopen);
  • de minicontainer (240 liter) mag op andere dagen niet op straat blijven staan, maar in de tuin;
  • de minicontainer wordt eens per twee weken op een vaste dag geleegd.

Wilt u gebruikmaken van een groene minicontainer? Stuur dan uw adresgegevens naar afvalscheidenloont@gouda.nl.