GFT-verzamelcontainers

In opdracht van de gemeente Gouda gaat Cyclus verder met het plaatsen van nieuwe GFT-verzamelcontainers. Het plaatsen van de containers heeft enige tijd stilgelegen na klachten over de gebruiksvriendelijkheid.

Na onderzoek blijkt dat het aanpassen van de verzamelcontainers geen optie is, vanwege de hoge kosten (circa 250.000 euro). Het gebruik van biologisch afbreekbare zakjes kan wel veel klachten voorkomen. Wat helaas niet valt te verhelpen is het ongemak voor minder validen. Dat heeft te maken met de hoogte van de bak.  

Gebruik biozakjes

Om het gebruiksgemak te vergroten en de kans op morsen te verminderen, adviseert de gemeente inwoners gebruik te maken van biologisch afbreekbare zakjes. Zo werpt u het afval met zak en al in de container.

Biozakjes GFT

Het formaat 10 of 20 liter past goed in de trommel en er gaat voldoende in de zakjes voor een paar dagen. Het advies is om de zakjes na maximaal 3 dagen te vervangen. Het materiaal is gemakkelijk afbreekbaar en kan gaan doorlekken als u de zakjes niet tijdig vervangt, er (hete) vloeistoffen in werpt of deze luchtdicht afsluit.

De biozakjes zijn te koop in supermarkten en winkels met huishoudelijke artikelen. De prijzen kunnen verschillen per winkel. In deze flyer leest u meer over deze zakjes.  

Informatiepakket

Elk huishouden dat gebruik maakt van de GFT-verzamelcontainer, krijgt een informatiepakket met daarin een brief, flyer en bundel met circa 20 biozakjes. 

Locaties GFT-verzamelcontainers

Bekijk hier een overzicht van alle GFT-containers. (Klik rechtsboven op het driehoekje bij Afvalvoorziening en vink daarna 'Containers GFT' aan om de verzamelcontainer in uw omgeving te vinden).