Binnenstadzakken bestellen

Betaalde restafvalzakken binnenstad

In de binnenstad is het niet meer toegestaan om grijze restafvalzakken op straat te zetten. Alleen de speciale gele zakken van de gemeente met het Afval scheiden Loont-opdruk mogen nog gebruikt worden. Voor ondergrondse containers kunt u trouwens normale (grijze) afvalzakken blijven gebruiken.  

Zakken bestellen

De zakken met Afval scheiden Loont-opdruk kunt u bestellen. Dat doet u op de volgende wijze: 

1. Ga naar www.goudseafvalzak.nl.
2. Voer uw adresgegevens in.
3. Bepaal het formaat en aantal zakken.
4. U ontvangt per e-mail een bevestiging.
5. De zakken worden binnen 10 werkdagen gratis thuisbezorgd.

De gele zakken zijn duurder dan gewone zakken omdat u zo meebetaalt aan het variabele bedrag van de afvalstoffenheffing: € 1,50 per zak van 60 liter en € 0,75 per zak van 30 liter.

Rekenvoorbeeld 2020

Gebruikt u een 60 liter zak? U betaalt per 10 stuks € 15,00 (€ 1,50 per zak)
Gebruikt u een 30 liter zak? U betaalt per 10 stuks € 7,50 (€ 0,75 per zak).

Bedrijven

Bedrijven in de binnenstad die zakken op straat aanbieden, betalen mee aan het reinigingsrecht via de aanschaf van de speciale gele zakken. Bedrijven betalen per zak € 2,00 exclusief btw. De zakken worden per 10 stuks geleverd.

Let op; er worden geen grijze restafval zakken op straat meer ingezameld. U riskeert een boete als u toch een grijze zak op straat zet.

Ondergrondse container

Grijze vuilniszakken kunnen nog wel in ondergrondse containers gebruikt worden. U betaalt hier mee aan het reinigingsrecht doordat de ondergrondse container het aantal inworpen registreert. Wilt u liever restafval aanbieden met een afvalpas in een ondergrondse container? Bel hiervoor met de klantenservice van Cyclus. Van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur via tel. (0182) 547 500. 

De kosten voor een inworp in de ondergrondse container worden afgerekend via de aanslag van de belastingdienst BSGR (voor inwoners € 1,50 per inworp van 60 liter, voor bedrijven € 2,00 per inworp van 60 liter). Het aantal inworpen in het jaar 2020 ziet u dan terug op uw heffing van 2020 die begin 2021 wordt verzonden.

Groot aanbieder?

Heeft u een bedrijf en heeft u 5 of meer zakken restafval van 60 liter per week? Dan kunt u geen gebruik meer maken van de gemeentelijke vuilophaaldienst door Cyclus. U moet dan een contract afsluiten met een particuliere inzamelaar. Het aanbieden van bedrijfsafval aan de gemeentelijke vuilophaaldienst is namelijk alleen toegestaan als het om afval van een beperkte hoeveelheid gaat en als het bedrijfsafval vergelijkbaar is met huishoudelijk afval.

Erkende inzamelaars van bedrijfsafval kunt u vinden op www.niwo.nl. U leest meer over reinigingsrecht en tarieven op de website van de BSGR.