Aanmelding Opschoondag

Ook zo’n zin in het voorjaar? Maak een frisse start en doe mee met het opschonen van uw straat of buurt. Steek de handen uit de mouwen met buren, klasgenoten, collega’s of uw vereniging tijdens de Landelijke Opschoondag. De datum voor de opschoondag van 2021 is nog niet bekend. 

Beschrijving

Bedenk samen een opschoonactie hoe de buurt er fleuriger en fraaier uit kan zien. Schoonmaakteams krijgen een opschoonpakket cadeau. Daarnaast geeft de gemeente financieel de mogelijkheid om de buurt op te fleuren tot een bedrag van € 250. Vorig jaar werden hier bijvoorbeeld plantjes, nestkastjes, buurtbankjes en extra schoonmaakmaterialen van aangeschaft. U kunt uw voorstel voor de besteding van dit bedrag op het aanmeldingsformulier vermelden.

Voorwaarden

  • Elk schoonmaakteam van 5 of meer personen kan meedoen.
  • We maken de deadline voor aanmelden bekend nadat de datum voor de opschoondag van 2021 bekend is.  

Opschoonpakket

Elk schoonmaakteam kan een opschoonpakket krijgen. Een opschoonpakket bestaat o.a. uit handschoenen en vuilniszakken. Ook zijn er kinderpakketten beschikbaar. De opschoonpakketten worden thuis bezorgd. Het is ook mogelijk om afvalgrijpers te bestellen. Deze kunnen in het Huis van de Stad worden opgehaald. Na afloop van de schoonmaakactie worden de vuilniszakken opgehaald.