Aanmelding Opschoondag

Ook zo’n zin in het voorjaar? Maak een frisse start en doe mee met het opschonen van uw straat of buurt. Steek de handen uit de mouwen met buren, klasgenoten, collega’s of uw vereniging tijdens de Landelijke Opschoondag op zaterdag 21 maart.

Beschrijving

Let op: het is niet meer mogelijk om in te schrijven voor de Opschoondag van 2020. De termijn is inmiddels verstreken.


Bedenk samen een opschoonactie hoe de buurt er fleuriger en fraaier uit kan zien. Schoonmaakteams krijgen een opschoonpakket cadeau. Daarnaast geeft de gemeente financieel de mogelijkheid om de buurt op te fleuren tot een bedrag van  € 250. Vorig jaar werden hier bijvoorbeeld plantjes, nestkastjes, buurtbankjes en extra schoonmaakmaterialen van aangeschaft. U kunt uw voorstel voor de besteding van dit bedrag op het aanmeldingsformulier vermelden.

Voorwaarden

  • Elk schoonmaakteam van 5 of meer personen kan meedoen.
  • Aanmelden kan tot zondag 8 maart.

Opschoonpakket

Elk schoonmaakteam kan een opschoonpakket krijgen. Een opschoonpakket bestaat o.a. uit handschoenen en vuilniszakken. Ook zijn er kinderpakketten beschikbaar. De opschoonpakketten worden thuis bezorgd. Het is ook mogelijk om afvalgrijpers te bestellen. Deze kunnen tussen 16 en 20 maart in het Huis van de Stad worden opgehaald. Na afloop van de schoonmaakactie, op maandag 23 maart, worden de vuilniszakken opgehaald.