Actueel RSS icoon

• Proef bij Marathonflats voor ondergrondse PMD-inzameling

Restafval wordt zo goed ingezameld dat een aantal ondergrondse containers overbodig is geworden bij de flats aan de Marathonlaan en het Olympiadeplein. Dat maakt het mogelijk om een proef te starten met gratis inzameling van PMD-afval in de container. Doel van de proef is om te zien of het zwerfafval op straat vermindert en PMD-afval niet vervuild wordt met ander afval dat in de container verdwijnt.

• Uitnodiging inloopbijeenkomst Spoorzone

Komt u weleens op het station? Woont u vlakbij het spoor? Fietst of rijdt u over de Burgermeester Jamessingel? Dan horen we graag van u! U bent van harte welkom op de inloopbijeenkomst op 2 oktober.

• Jury selecteert vier 'Goudse Heldinnen'

De afgelopen maanden is de gemeente Gouda op zoek gegaan naar heldinnen. Goudse vrouwen die zich op een inspirerende wijze inzetten voor de samenleving, het bedrijfsleven en/of de politiek, waardoor zij een voorbeeld zijn voor andere meisjes en vrouwen. Een onafhankelijke jury heeft uit de lijst van 33 ‘Heldinnen voor Gouda’ een selectie van vier gemaakt. Het zijn geworden (in willekeurige volgorde): Carla Weller, Saliha Bochhah, Carolyt Koops en Maud Roukens. Uit deze vier kiezen de aanwezigen, tijdens de debatavond Algemeen Kiesrecht op zaterdagavond 28 september, de ‘Heldin voor Gouda’.

• Peilverlaging binnenstad noodzakelijk

Verlaging van het peil van het grond- en oppervlaktewater in de binnenstad is nodig om veel voorkomende overlast bij bewoners tegen te gaan. Dat staat in de houtskoolschets (tussenstand) van het plan dat het hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeente samen maken om overlast door bodemdaling in de binnenstad aan te pakken. Met de houtskoolschets worden de Verenigde Vergadering van Rijnland en de gemeenteraad geïnformeerd over technische opties en de gevolgen daarvan.