Actueel RSS icoon

 • Informatie over coronavirus

  Het coronavirus leidt tot veel vragen en heeft gevolgen voor iedereen. We hebben alle informatie voor u op een rij gezet, gesorteerd op thema.

 • Toename van aantal besmettingen in Gouda

  De GGD vraagt inwoners van Gouda extra alert te zijn nu in Gouda een snelle toename te zien is van het aantal besmettingen. We vragen iedere Gouwenaar goed op de gezondheid te letten en zich te laten testen bij (minimale) klachten. Zo krijgen we zicht op de besmettingen en kunnen we doen wat werkt: isolatie- en quarantainemaatregelen opleggen aan nauwe contacten en huisgenoten. Zo gaan we met elkaar verdere verspreiding tegen.

 • Huis van de Stad tijdelijk gesloten

  Door een kapotte sprinkler is er vanochtend in het Huis van de Stad waterschade ontstaan. In combinatie met de elektriciteit in het gebouw kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen. Het gebouw is daarom gesloten en afspraken kunnen niet doorgaan.

 • Nationaal Hitteplan actief

  Het KNMI verwacht vanaf vandaag een periode met aanhoudende hitte. De aanhoudende hitte kan een bedreiging zijn voor de gezondheid, vooral voor ouderen, mensen met een chronische aandoening en mensen die sociaal geïsoleerd zijn. Ook geldt er een smogwaarschuwing. Het Nationale Hitteplan is daarom actief in heel Nederland.