Actueel RSS icoon

• Informatie over coronavirus

Het coronavirus (COVID-19) is ook in Gouda vastgesteld. Op de verzamelpagina leest u wat u kunt doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, wat de maatregelen zijn in onze gemeente en waar u de belangrijkste informatie kunt vinden.

• Aangescherpte maatregelen om de verspreiding van het virus terug te dringen

Tijdens een landelijke persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge zijn nieuwe maatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De landelijke maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende drie weken van kracht.

• Veel animo voor Goudse Voedselbosjes op schoolplein zorgt voor tweede bosje

Steeds meer scholen vergroenen hun schoolplein: goed voor de leerlingen en goed voor de natuur. Het IVN loofde één Voedselbosje op het schoolplein uit aan een Goudse basisschool. Gemeente Gouda heeft zich hard gemaakt voor een tweede Voedselbosje en CNME De Zwanebloem en IVN werken nauw samen in de uitvoering.

• Wordt Gouda 'Bijvriendelijkste Gemeente'?

Gouda is een van de genomineerden in de Bijvriendelijkste Gemeente verkiezing, en mag zich wellicht vanaf 7 november een jaar lang de Bijvriendelijkste Gemeente noemen. Nederland Zoemt selecteerde vijf gemeentes die voor deze titel in aanmerking komen. De genomineerden zetten zich bijzonder in om van hun gemeente een veilige en voedselrijke thuishaven te maken voor wilde bijen.