Actueel RSS icoon

• Erepenning voor Goudse helden

Vijf Goudse helden hebben een erepenning ontvangen van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen voor het redden van slachtoffers uit een auto die te water was geraakt. Burgemeester Salet reikte de erepenningen uit namens de KMRD aan de heer Arkiza, de heer Tesser en mevrouw Rabouw. Twee van de vijf redders konden helaas niet bij de uitreiking aanwezig zijn. Zij ontvangen de erepenning op een later tijdstip.

• Inloopavond Spoorzone Stationsgebied Noord

Op dinsdag 16 juli is er in het Huis van de Stad een inloopavond over de laatste ontwikkelingen in de Spoorzone rondom het Stationsplein, aan de noordzijde van het spoor (Burgemeester Jamessingel).

• Regio ondertekent actieplan Perspectief op Werk

Werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen meer kans op werk. De gemeente Gouda, Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk, Krimpenerwaard, werkgevers en UWV gaan samen investeren in werk voor deze doelgroep. Hierbij maken zij gebruik van een extra impuls van het kabinet van € 1.000.000 voor deze regio. Vandaag tekenden ze hiervoor het regionale actieplan Perspectief op Werk voor de arbeidsmarktregio Midden Holland.

• Actieve bijdrage aan veiligheid verdient een prijs

Dit jaar wordt voor het eerst aan een inwonersinitiatief dat actief heeft bijgedragen aan het vergroten van de veiligheid in de stad, de Goudse Veiligheidsprijs uitgereikt. Initiatieven kunnen zich vanaf nu aanmelden. In oktober wordt bekend wie de prijs van € 1.000 in ontvangst mag nemen.