Homepage RSS icoon

  • Biobased asfalt in Gouwebos en Goudse Hout

    Deze week werd een deel van het Wilgenlaantje langs het Gouwebos en een deel van het Kale Jonkerpad in de Goudse Hout geasfalteerd met lignine, een milieuvriendelijk bindmiddel. Groenalliantie Midden-Holland besloot dit deze keer niet te doen met asfalt met bitumen, maar met het ‘bioasfalt’. Asfalt met het plantaardige bindmiddel ‘lignine’ dat afkomstig is uit bomen. Het is het eerste asfalt op basis van lignine in Zuid-Holland.

  • Ervaringscoach biedt steun bij schulden

    Zit u zelf in de schulden of heeft u weinig geld te besteden? Zoekt u iemand die begrijpt hoe dat is en wat het met u doet? Of mist u contact met mensen die hetzelfde meemaken? Zoek dan steun bij een ervaringscoach via Stichting KernKracht.

  • Hulpmiddelencentrum (HMC) failliet verklaard

    De Rotterdamse rechtbank heeft vandaag het faillissement uitgesproken van het Hulpmiddelencentrum (HMC). Het hulpmiddelencentrum is een organisatie die bijvoorbeeld rolstoelen en scootmobielen regelt voor mensen die daar recht op hebben, onder andere via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De gemeente Gouda maakt gebruik van de diensten van HMC. De komende periode zal HMC, ondanks het faillissement, de dienstverlening blijven voortzetten.