Homepage RSS icoon

 • Peilverlaging binnenstad noodzakelijk

  Verlaging van het peil van het grond- en oppervlaktewater in de binnenstad is nodig om veel voorkomende overlast bij bewoners tegen te gaan. Dat staat in de houtskoolschets (tussenstand) van het plan dat het hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeente samen maken om overlast door bodemdaling in de binnenstad aan te pakken. Met de houtskoolschets worden de Verenigde Vergadering van Rijnland en de gemeenteraad geïnformeerd over technische opties en de gevolgen daarvan.

 • Update defect Sint Remeijnsbrug

  Wegens een technisch mankement aan de Sint Remeijnsbrug is het waterverkeer van de Kattensingelgracht naar de Gouwe richting het Amsterdamse Verlaat gestremd. Het gaat hier om de brug van het Pottersplein naar de Nieuwehaven. Update: de brug Sint Remeijnsbrug  is naar verwachting maandag 16 september weer operationeel.

 • Opening nieuw natuurspeeleiland Goudse Hout

  Groenalliantie Midden-Holland heeft in de afgelopen jaren geïnvesteerd in haar natuurgebieden om de recreatiegebieden nog aantrekkelijker te maken. In de Goudse Hout in Gouda openden op woensdagochtend voorzitter Kees Oskam en bestuurslid Thierry van Vugt van Groenalliantie Midden-Holland samen met Rene Klein van de Provincie Zuid-Holland een nieuwe avontuurlijke speelplek.

 • Vraag een vrijwillig vuurwerkvrije zone aan

  De komende jaarwisseling staat de gemeente 15 vrijwillig vuurwerkvrije zones in Gouda toe. Bewoners die hun buurt vuurwerkvrij willen hebben, kunnen vanaf nu een aanvraag indienen die aan een aantal voorwaarden moet voldoen. De gemeente faciliteert de initiatiefnemers met borden. Omwonenden zijn zelf verantwoordelijk voor het vuurwerkvrij houden van de vrijwillig vuurwerkvrije zone.

 • Ondernemer en zonnepanelen? Laat een locatieonderzoek doen!

  Is het dak van mijn bedrijfspand geschikt voor zonnepanelen? Hoeveel kunnen erop, rekening houdend met schaduwwerking en obstakels? Wat levert het op? Om u als ondernemer actief te ondersteunen bij de eventuele plaatsing van zonnepanelen is het traject ‘Zon op Bedrijventerreinen Gouda’ opgezet; een initiatief van gemeente Gouda, samen met Duurzaamheidsplatform Gouda, Gouda Onderneemt en ODMH.

 • Goudse Hout vernieuwd

  De Goudse Hout is vernieuwd! Groenalliantie Midden-Holland heeft in de afgelopen jaren geïnvesteerd in haar natuurgebieden om de recreatiegebieden nog aantrekkelijker te maken. In de Goudse Hout is een avontuurlijke natuurspeelplek aangelegd voor kinderen.

 • Nationaal Hitteplan actief

  Het KNMI verwacht vanaf morgen (zaterdag 24 augustus, 10.00 uur) voor de regio Hollands Midden een periode met aanhoudende hitte. Deze hitte kan een bedreiging zijn voor de gezondheid, vooral voor ouderen, mensen met een chronische aandoening en mensen die sociaal geïsoleerd zijn. Het Nationale Hitteplan is daarom actief in de regio Hollands Midden.

 • Inwoners van Gouda nomineren 33 heldinnen

  De oproep van de gemeente om vrouwen te nomineren voor de eenmalige onderscheiding Heldin van Gouda, heeft 33 genomineerde vrouwen opgeleverd. Het gaat om vrouwen die volgens de inzenders op een inspirerende wijze hebben ingezet voor de samenleving, het bedrijfsleven en/of de politiek, waardoor zij een voorbeeld zijn voor andere meisjes en vrouwen. Eén van hen krijgt op 28 september de onderscheiding Heldin voor Gouda uitgereikt.