Werken bij de gemeente

Gouda ontwikkelt zich volop. De komende jaren staat er nog veel te gebeuren. Jouw ideeën en jouw kennis kunnen we goed gebruiken. Wij zijn een ambitieuze werkgever die werkt voor en met de stad, haar bewoners, ondernemers en bezoekers. Met trots, maar vooral met een warm hart.

Ons Goudse motto: ‘Ga voor Gouda: historisch én vernieuwend’.

Ons aanbod

Leef jij om te werken? Of werk je om te leven? De gemeente Gouda helpt haar medewerkers om de balans te vinden én te houden tussen werk en privé! Gemeente Gouda heeft een 36-urige werkweek die je in overleg flexibel kunt invullen. Ook zijn er veel deeltijdfuncties. Zo kun je arbeidsduur en werktijden afstemmen op jouw wensen, zodat je arbeid- en zorgtaken goed kunt combineren. Je kunt rekenen op een passend salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Op het moment dat je bij ons in dienst komt word je uitgenodigd voor een gemeenschappelijke voorlichtingsbijeenkomst waarin de arbeidsvoorwaarden besproken worden. In Gouda vinden we integriteit belangrijk, dit is vastgelegd in de Goudse gedragscode. Een onderdeel van deze gedragscode is onder meer dat iedere ambtenaar ten overstaan van de algemeen directeur de eed of de belofte aflegt.

Het Nieuwe Werken (HNW) in het Huis van de Stad

Al onze medewerkers werken op één locatie in ons prachtige kantoorgebouw naast het station van Gouda, waarbij alle faciliteiten worden aangeboden voor Het nieuwe werken (HNW). Hierdoor kan in veel gevallen plaats- en tijdongebonden worden gewerkt, zodat ook thuiswerken tot de mogelijkheden behoort.

Jong Gouda

Naast de ‘gewone’ aandacht voor ontwikkeling voor alle medewerkers, biedt de gemeente Gouda voor jonge collega’s onder de 35 jaar een specifiek opleidingstraject. Samen met andere jonge collega’s ga je aan de slag met je eigen ontwikkeling via trainingen en workshops. Verder is er ruimte voor individuele ontwikkeling. Daarnaast werk je actief mee aan organisatiebrede projecten, zodat jij je stempel kunt drukken op hoe de gemeente zich verder ontwikkelt. Van tijd tot tijd is er ruimte voor ‘buitenkantoor’-activiteiten, zoals een informele borrel.

De collega’s van Jonge Goudse kunnen worden gekoppeld aan een seniore collega vanuit het programma Ervaring Geborgd. Zo bevorderen we leren en ontwikkelen wederzijds: van ‘senior’ naar ‘jong’ en vice versa. Dit past bij ons beeld van gemeente Gouda als lerende organisatie.