Zotte Zaterdag komt er weer aan!

Kom zaterdag 26 oktober naar de Goudse binnenstad en stap in de tijdmachine. Om weer uit te stappen in de late middeleeuwen! In de tijd van kaasmakers en bierbrouwers. Van boekdrukkunst, kaarsen en stadsomroepers in plaats van internet, elektrisch licht en WhatsApp.

Gouda in 1511

Op Zotte Zaterdag wordt het verhaal verteld van Gouda in 1511, toen ‘Lof der Zotheid’ verscheen. Het is het meest gelezen en nog altijd actuele boek van Erasmus, een van Gouda’s beroemdste inwoners ooit. De hele dag is het historische centrum gehuld in middeleeuwse sferen. Al vanaf 11 uur kunt u struinen over een grote ambachtenmarkt, middeleeuwse lekkernijen proeven, oude spelletjes spelen en genieten van middeleeuwse muziek. Om 12.00 uur is de Zotte Intocht: een optocht van narren, muzikanten, kwakzalvers en andere figuren die dwars door de binnenstad loopt.

Het hoogtepunt is om 12.30 uur op de Markt, wanneer de burgemeester Erasmus ontvangt; de briljante geleerde die in Gouda naar school ging en in 1511 het satirische boek ‘Lof der Zotheid’ (1511) schreef. Daarna barsten buiten én binnen nog meer activiteiten los - om tot 16.30 uur door te gaan.

Gratis toegang

Zotte Zaterdag is een gratis festival. Ook bijna alle activiteiten zijn gratis. Het volledige programma en alle bezoekersinfo vindt u op www.zottezaterdag.nl.

23 oktober 2019