Zotte Zaterdag 20 oktober: middeleeuws festival in Gouda

Stap 20 oktober in de tijdmachine. Om weer uit te stappen in de late middeleeuwen...De tijd van kaasmakers en bierbrouwers, van lakenververs en koopmannen. Van boekdrukkunst, kaarsen en stadsomroepers in plaats van internet, elektrisch licht en WhatsApp.

Het verhaal van Gouda in 1511
Op 20 oktober wordt het verhaal verteld van Gouda in 1511, het jaar waarin ‘Lof der Zotheid’  verscheen. Het baanbrekende boek van de even briljante als geestige geleerde die hier in Gouda opgroeide: Erasmus.

Leuk voor het hele gezin!
Op Zotte Zaterdag is het hele historische centrum van Gouda gehuld in middeleeuwse sferen. Op je route door de binnenstad ontdek je het Oude Stadhuys, waar je ‒ voor de camera en in middeleeuwse kleding ‒ nog eens ‘Ja’ kunt zeggen, en kinderen poppenkast kunnen kijken. Het naastgelegen Arti Legi ‒ het bolwerk van Erasmus ‒ vol gedichten, filosofie en films. De unieke Sint-Janskerk, waar monniken zingen terwijl er een misdaad wordt gepleegd. De Agnietenkapel met een historische modeshow, en de Jeruzalemkapel waar kaas wordt gemaakt zoals toen. Struin over de middeleeuwse warenmarkt, maak kennis met de oude ambachten, stap in het theaterspektakel op straat. Leer zwaardvechten en...ontdek de nar in jezelf!

Zotte Zaterdag is gratis toegankelijk, en ook bijna alle activiteiten zijn gratis. Kijk voor het volledige programma en alle bezoekersinformatie op www.zottezaterdag.nl.

26 september 2018