Welke jongeren verdienen er een Goudse Ster?

Jongeren die zich inzetten voor anderen of voor de stad. Dat verdient een lintje! Tot 1 oktober kunnen Goudse jongeren voorgedragen worden voor de Goudse Ster. Dat is de naam voor het Goudse lintje voor kinderen tot 12 jaar en jongeren van 13 tot 23 jaar die een inspirerend voorbeeld zijn voor anderen. Jongeren die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden.

De gemeente Gouda is trots op jonge inwoners die een inspirerend voorbeeld zijn voor anderen. Denk bijvoorbeeld aan een jongere die zich inzet voor anderen, een actie opzet voor een goed doel, een lastig onderwerp bespreekbaar maakt, of een hele bijzondere prestatie heeft geleverd. Zij mogen best in de schijnwerpers staan. Daarom zijn de jeugdlintjes, Goudse Sterren genaamd, in het leven geroepen.

Sinds 2009 reikt de burgemeester elk jaar maximaal tien Goudse Sterren uit. De uitreiking vindt jaarlijks plaats in november rondom de dag van de Rechten van het Kind, in het Oude Stadhuys van Gouda. Dit jaar is dat op 16 november.

Voor 1 oktober aanmelden
Iedereen kan tot 1 oktober een kandidaat voordragen via het officiële voordrachtformulier op www.gouda.nl/jeugdlintje. Een deskundige jury beoordeelt de aanvragen.

(12 september 2018)