Vrijwilligerspenning voor vrijwilligers van de Ronssehof

Op 30 augustus ontvingen mevrouw S. M. C. (Tsjetske) Begeer-de Rooij, N. (Nel) Beil-Gorissen, M. S. L. C. E. (Elly) Broer-van Kwawegen, J. G. (Jannie) van Gijzel-Odink, T.G. (Truus) Harmsen, L. A. (Loes) Nobels-Klokkers, A. (Alice) Grootendorst-van Geer, M.J.( Marry) van Houten-de Jong, M. A. (Marian) Kelder-Karsemeijer en W. J.B. C. C. (Wil) Schuling-de Lange de vrijwilligerspenning van de stad Gouda uit handen van wethouder Corine Dijkstra. De erepenningen werden uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst. Zij ontvingen de erepenning als waardering voor hun jarenlange inzet bij Zorgpartners waaronder de laatste jaren bij Ronssehof.

Mevrouw Begeer-de Rooij is gestart als vrijwilliger bij de terminale thuiszorg en inmiddels is ze  vrijwilliger bij de Ronssehof bij de kookgroep, waar culinaire gerechten worden geserveerd. Ondanks haar hoge leeftijd is ze nog steeds actief.

Mevrouw Beil-Gorissen is inmiddels alweer 20 jaar vrijwilliger binnen Zorgpartners. Zij is gestart in de cliëntenraad, wat ze nog steeds doet. Ook helpt ze mee met reparatie van kleding van bewoners en is ze actief als vrijwilliger bij de eetgroep, de hobbygroep en bij “voetjes van de vloer”.

Mevrouw Broer-van Kwawegen is vanuit haar werksituatie bij de Ronssehof doorgegaan als vrijwilliger. Ze kent het hele huis en haar bewoners en is overal inzetbaar. Ze helpt mee met het verzorgen van maaltijden en het halen en brengen van bewoners van en haar hun kamer. Ze kent veel bewoners al erg lang.

Mevrouw Grootendorst-van Geer is inmiddels meer dan 40 jaar als vrijwilliger actief. Zij was bestuurslid van Ronssehof voordat het aangesloten was bij Zorgpartners. Ze is ook betrokken bij vele activiteiten zoals bewonersvakanties en spelmiddagen. Ook maakt ze deel uit van de bezoekgroep van de hervormde kerk.

Mevrouw van Gijzel-Odink is sinds 1995 vrijwilliger bij de Riethoek en sinds 1999 bij de Ronssehof. Ze helpt mee met gezellige avonden zoals een muziekvoorstelling of samen bewegen op muziek. Zij is in de Riethoek pianiste geweest bij de wekelijkse zangavond. Ook in de Ronssehof is ze betrokken bij veel activiteiten en ze speelt hier ook vaak piano.

Mevrouw Harmsen is gestart in de Riethoek waar ze meehielp met ontspanningsavonden, samen bewegen en de bingo. Ook is ze als vrijwilliger betrokken bij het handwerken, waar ze zorgt dat mensen verder kunnen met hun activiteiten. In het jaar van de vrijwilliger was ze interviewer bij het maandelijkse vrijwilligerskrantje. Bij grote activiteiten helpt ze altijd mee.

Mevrouw van Houten-de Jong is alweer 10 jaar vrijwilliger in de Ronssehof. Voor die tijd was ze mantelzorger van haar ouders en schoonouders. Ze helpt de activiteitenbegeleiding bij het bloemschikken en het verzorgen van handen van de bewoners en heeft dan tegelijk veel warme aandacht voor de mens die voor haar zit.

Mevrouw Kelder-Karsemeijer is al meer dan 20 jaar vrijwilliger in de Ronssehof. Ze assisteert bij creatieve activiteiten en ze is actief bij de kookgroep, die garant staat voor heerlijke maaltijden. Ze staat altijd klaar om te helpen.

Mevrouw Nobels-Klokkers is twintig jaar vrijwilliger. Zij is vrijwilliger in het winkeltje waar ze mensen helpt met hun dagelijkse boodschappen. Ze helpt mee bij de bingoavonden. Ze kent inmiddels alle bewoners en heeft met hen een goede band.

Mevrouw Schuling-de Lange is ongeveer 10 jaar vrijwilliger. Ze is als vrijwilliger actief geworden nadat ze gestopt is met werken. Zij kon de Ronssehof met haar bewoners niet missen. Ze is vrijwilliger bij de activiteitenbegeleiding, waar ze helpt waar nodig is.

Vrijwilligerspenning

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.

(Persbericht: 30 augustus 2017)