Vrijwilligerspenning voor vrijwilliger Ronssehof

Op 25 maart ontving mevrouw J.C.M. (Hannie) Tognini – Lips de vrijwilligerspenning van de stad Gouda uit handen van wethouder Corine Dijkstra. De erepenning is uitgereikt tijdens haar wekelijkse bezoek aan de bewoners van Ronssehof. Zij ontvangt de erepenning als waardering voor haar jarenlange inzet bij Ronssehof, De Zonnebloem en Stichting Allegoeds Vakantie.

Vanuit de Zonnebloem en vanuit Ronssehof wordt mevrouwTognini ingezet als bezoekvrijwilliger in Ronssehof bij cliënten met weinig contacten. Al 35 jaar is zij vrijwilliger, waarvan 30 jaar in Ronssehof. 

Wekelijks komt zij naar Ronssehof om bewoners een luisterend oor te bieden aan wat cliënten met haar willen delen. Daarnaast gaat zij al 15 jaar, twee keer per jaar, als vrijwilliger mee met vakanties voor ouderen. Ronssehof is een specialistisch geriatrisch revalidatiecentrum. Daarnaast biedt het centrum verpleeghuiszorg voor mensen met dementie en verzorgingshuiszorg.

Vrijwilligerspenning

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.

(25 maart 2019)