Vrijwilligerspenning voor voorzitter van korfbalvereniging Gemini

Op zaterdag 30 september ontving de heer J. (Jan) Pol de vrijwilligerspenning van de stad Gouda uit handen van wethouder Jan-Willem van Gelder. De erepenning werd uitgereikt na de laatste buitentraining van het seizoen. Hij ontving de erepenning als waardering voor zijn jarenlange inzet bij de Korfbal Vereniging.

De heer Pol verricht al 27 jaar vrijwilligerswerk voor Korfbal Vereniging Gemini. Hij is in 1990 begonnen als lid van de jeugdcommissie. Daarna heeft hij ook zitting gehad in de PR-Commissie. De afgelopen 18 jaar is hij voorzitter geweest. Vanwege zijn gezondheid is hij onlangs officieel afgetreden als voorzitter, maar is nog als ad interim voorzitter aangebleven. Naast zijn voorzitterschap draait hij ook sinds jaar en dag één keer per week de bardienst.

Gemini is de enige korfbalvereniging in Gouda, ontstaan in 1995 uit 2 verenigingen (te weten Jodan Boys en Ter Gouw). Plezier maken en genieten van sporten is belangrijk in de vereniging, maar prestatie staat ook hoog op de agenda. Nieuwe leden zijn altijd welkom bij de (gezellige) vereniging, een aantal keer meetrainen mag altijd!

Vrijwilligerspenning

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.

(Persbericht: 30 september 2017)