Vrijwilligerspenning voor medewerkers van het Filmhuis

Op 14 januari 2017, ontvingen J.F.M. Smit (Joost), D.H.M.M. Bröcker (Dennis) en C.J.P. Kloosterman (Peterpaul) de vrijwilligerspenning van de stad Gouda uit handen van wethouder Daphne Bergman. De erepenningen werden uitgereikt tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst. Zij ontvingen de erepenning als waardering voor hun jarenlange inzet bij het Filmhuis.

De heer J.F.M. Smit (Joost) is sinds 2001 op zondagavond in de cabine te vinden. Ook is hij al jarenlang het 1e aanspreekpunt voor de alarmcentrale. Naast het Filmhuis is Joost ook vaak in zijn atelier waar hij zijn grote liefde voor gebouwen terug laat komen in de keramiek. Ooit won hij voor zijn keramiekactiviteiten de originaliteitsprijs van Gouda.

De heer D.H.M.M. Bröcker (Dennis) is ook sinds 2001 betrokken bij het Filmhuis. De achtergrondkennis van Dennis op het terrein van projectie en digitalisering van het operateursvak is onevenaardbaar. Ook toen er nog 35 mm films werden gedraaid. Ook geeft Dennis filmcursussen en maakt hij een compleet  filmcursusprogramma.

De heer C.J.P. Kloosterman (Peterpaul) is ook sinds 2001 actief bij het Filmhuis. In de loop van de jaren is de stijl van Peterpaul de stijl van het Filmhuis geworden. Peterpaul is verder ook heel actief in de stad.  Dit onder andere voor Gouda Bruist, de Chocoladefabriek  en Goudasfalt.
Voor een organisatie als het Filmhuis is  enthousiasme en drive heel welkom. Joost, Dennis en Peterpaul ondersteunen alle drie de doelstelling van het Filmhuis.

Vrijwilligerspenning

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.