Vrijwilligerspenning voor medewerkers Inloophuis Domino

Op vrijdag 17 november ontvingen Piet Burger, Dirk van Driel, Marrie de Haij de Jong, Marry de Joode, Els van der Kaaden, Gertjaap van der Kaaden en Leni van Mourik de vrijwilligerspenning van de stad Gouda uit handen van wethouder Corine Dijkstra. Zij ontvingen de erepenning voor hun jarenlange inzet bij Inloophuis Domino.

De heer Piet Burger, mevrouw Marrie de Haij de Jong-Rolloos en Marry de Joode-Verhoog zijn alle drie al ruim 10 jaar vrijwilliger bij Inloophuis Domino. Met een positieve enthousiaste instelling ontvangen zij de bezoekers aan het inloophuis. Als gastheer of gastvrouw verzorgen zij de koffie en thee, maken een praatje en bieden de bezoekers een luisterend oor. Voor bezoekers zijn contacten niet altijd vanzelfsprekend. Vrijwilligers hebben vaak goede gesprekken met bezoekers.

De heer Dirk van Driel, mevrouw Els van der Kaaden-Sluiter, de heer van der Kaaden en mevrouw Leni van Mourik-van Golden zijn ook al meer dan 10 jaar als vrijwilliger actief bij Inloophuis Domino. Zij laten mensen genieten van een heerlijke gezonde maaltijd. Niet iedere bezoeker van Inloophuis Domino is in staat om zelf een warme maaltijd te bereiden. De vrijwilligers bedenken het menu, doen de inkopen en de verdere voorbereidingen en verzorgen een maaltijd voor ca 35 personen. Vaak koken ze ook met Kerst, Pasen en andere feestdagen of verzorgen een barbecue of een high tea. Mevrouw Van der Kaaden is tevens staflid. Zij maakt onder meer ook de roosters. Alle vrijwilligers hebben een positieve enthousiaste instelling en doen het werk met grote inzet. De vrijwilligers hebben de respectabele leeftijd van 69 jaar, 73 jaar en zelfs 81 jaar.

Inloophuis Domino

Inloophuis Domino biedt een plek voor mensen voor wie contacten hebben niet vanzelfsprekend is. Een huiskamer waar iedereen zich thuis kan voelen, even op adem kan komen, een verhaal kan vertellen of een praatje maken, de ander ontmoeten, een kopje koffie of thee drinken, wat lezen, een spelletje doen, met elkaar een warme maaltijd delen. Inloophuis Domino in Gouda biedt dat aan iedereen die daar behoefte aan heeft. Samen gewoon jezelf zijn, dat kan bij Inloophuis Domino.

Vrijwilligerspenning

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.

(Persbericht: 17 november)