Vrijwilligerspenning voor medewerkers Filmhuis Gouda

Op 29 september ontvingen mevrouw F.E. (Franske) Lotte en de heer G.A. (Gerard) de Goede de vrijwilligerspenning van de stad Gouda uit handen van wethouder Thierry van Vugt. De erepenning werd uitgereikt tijdens de medewerkersbijeenkomst. Franske en Gerard ontvangen de erepenning als waardering voor hun jarenlange inzet bij het Filmhuis.

Franske kwam in 1997 als bezoeker bij het Filmhuis. Zij zag dat er niemand achter de bar stond en vond dat niet gastvrij dus ging zelf aan de slag. Sinds juni 2003 is Franske officieel invalmedewerker voor de bar geworden. Zij is er te vinden bij speciale voorstellingen, feestjes en partijen. Franske is ook medewerker publiciteit. Zij bezorgt met veel plezier iedere maand de programmaboekjes en filmposters bij diverse adressen. Ook helpt zij mee met diverse workshops voor kinderen.

Gerard is sinds december 2003 als vrijwilliger werkzaam bij het Filmhuis. Hij is zeer betrouwbaar en een nauwkeurig medewerker. Gerard is al jarenlang op dinsdagavond in de (film-)cabine te vinden en heeft ook de 35 mm films opgebouwd en klaargezet. Gerard verzorgt tevens veel kleine klusjes voor het Filmhuis.

Vrijwilligerspenning

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.

1 oktober 2018