Vrijwilligerspenning voor de heer en mevrouw Van Zaanen

Op dinsdag 20 oktober, ontvingen de heer N.J. van Zaanen en mevrouw J. van Zaanen-Beeuwkes de vrijwilligerspenning van de stad Gouda uit handen van wethouder Corine Dijkstra. Zij ontvingen de erepenning als waardering voor hun jarenlange inzet bij de Non Foodbank en overige diensten.

De heer en mevrouw Van Zaanen zijn sinds 2005 actief als vrijwilliger bij de Non Foodbank.

De heer Van Zaanen is coördinator van de Meubelbank. Hij haalt goederen op en bezorgt goederen bij cliënten. Ook coördineert hij het legen van de kledingcontainers in Gouda en Reeuwijk en is hij verantwoordelijk voor de logistiek binnen het magazijn. Daarnaast sleutelt hij graag aan de 2e hands fietsen die na herstel aan cliënten worden meegegeven.

Mevrouw Van Zaanen - Beeuwkes is secretaris bij de Non Foodbank en zij coördineert de aanvragen van cliënten voor de Meubelbank. Zij heeft contact met hulpverleners, cliënten en vrijwilligers. Op zaterdag is zij aanwezig bij de Non Foodbank om cliënten te helpen bij het uitzoeken van een fiets. Mevrouw Van Zaanen is daarnaast ook nog redacteur van de nieuwsbrief en helpt bij het organiseren van de jaarlijkse maaltijd voor alle vrijwilligers van de Non Foodbank.

Naast het vrijwilligerswerk voor de Non Foodbank zijn de heer en mevrouw Van Zaanen ook actief als vrijwilliger bij de Ontmoetingskerk en hebben zij in het verleden veel betekend als vrijwilliger bij volleybalvereniging de Jodan Boys.

Vrijwilligerspenning

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.

20 oktober 2020