Stembureaulid of stemmenteller worden?

De gemeente zoekt enthousiaste stembureauleden en tellers voor de verkiezingen van woensdag 20 maart en donderdag 23 mei 2019. Het gaat om de verkiezingen voor de Provinciale Staten, de Waterschappen en het Europees Parlement.

Op 34 locaties in Gouda richt de gemeente stembureaus in waar de inwoners hun stem kunnen uitbrengen. Het stembureaulid ondersteunt het stemproces door onder andere te controleren of een kiezer stemgerechtigd is. Hij of zij reikt ook het stembiljet uit. Het stembureaulid let daarnaast op de gang van zaken in het stembureau. Elk stembureaulid volgt de aanwijzingen van de voorzitter op. De tellers helpen mee met het tellen van de stemmen na sluiting van het stembureau om 21.00 uur. Na het tellen helpt iedereen mee om de ruimte op te ruimen.

Wat vragen wij?
U bent flexibel, enthousiast, stressbestendig, representatief, 18 jaar of ouder, behulpzaam en nauwkeurig. Verder moet u fysiek in staat zijn om een lange dag te maken en bereid zijn om een E-learning succesvol te doorlopen en een klassikale instructie bij te wonen.

Wat bieden wij?
Naast een hele leuke dag met uw stembureaulid-collega’s ontvangt u een vergoeding. De bedragen zijn als volgt: voorzitter €150,-, plv. voorzitter €130,-, stembureaulid €100,- en teller €35,-. Let op; u bent verplicht om dit bedrag op te geven bij de belastingdienst en/of uitkeringsinstantie.

Aanmelden?
U kunt zich tot 10 december (online)aanmelden of u kunt een aanvraagformulier sturen naar Gemeente Gouda, t.a.v. afdeling Verkiezingen, Antwoordnummer 10005, 2800 VB Gouda. Een postzegel is niet nodig. In de eerste week van februari hoort u of u bent geselecteerd. Bent u niet ingedeeld? Dan komt u automatisch op de reservelijst. U kunt dan alsnog benaderd worden als iemand onverhoopt niet aanwezig kan zijn op de dag van de verkiezingen.

Meer weten?
Voor meer informatie kunt u bellen naar afdeling Services via tel. 14 0182 of mailen naar verkiezingen@gouda.nl.

5 december 2018