Stem op vrijwilligersinitiatieven uit Gouda voor de Nationale Vrijwilligersprijzen

SafeWings, Speelwinkel Raambuurt en The Melting Shop dingen mee naar de publieksprijs van de Nationale Vrijwilligersprijzen. Van 18 februari tot 22 maart kan iedereen op deze initiatieven stemmen via www.vrijwilligersprijzen.nl. Ze maken kans op een publieksprijs van € 2.500,- uit handen van minister Hugo de Jonge.

Ook dit jaar hebben weer tientallen gemeenten vrijwilligersorganisaties aangemeld voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Maar liefst 12 genomineerden krijgen een promofilm ter waarde van € 3.000,- én maken kans op een juryprijs van € 6.000,-. Alle kandidaten, ook als ze niet genomineerd zijn, maken kans op de publieksprijs van € 2.500,- en de landelijke eer. De kandidaat met de meeste stemmen wint de publieksprijs.

Lokale aanmeldingen

Gemeenten en vrijwilligerscentrales spelen een grote rol bij de aanmelding van lokale organisaties. Zij konden drie organisaties aanmelden. Zo laten ze hun erkenning en waardering blijken voor het vele werk dat vrijwilligers doen in hun gemeente. De gemeente Gouda heeft SafeWings, Speelwinkel Raambuurt en The Melting Shop aangemeld.

Selectiecriteria

De jury beoordeelt de projecten en initiatieven onder andere op hoe succesvol vrijwilligersinitiatieven zijn in het vinden van vrijwilligers en hoe zij hun vrijwilligers de credits van het succes weten te geven. De prijsuitreiking is op 28 maart 2020. Minister Hugo de Jonge reikt de prijzen uit. De jury bestaat onder andere uit VNG-voorzitter Jan van Zanen en minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink. Irene Moors heeft de presentatie in handen!

Organisatie

De Nationale Vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door de VNG en de VriendenLoterij, die onder meer de prijzen beschikbaar stelt. De organisatie is in handen van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).

Stemmen op de Goudse initiatieven, SafeWings, Speelwinkel Raambuurt en The Melting Shop kan vanaf 18 februari via www.vrijwilligersprijzen.nl.

18 februari 2020