Startsein voor samenwerking natuurverenigingen en gemeente Gouda

De natuurverenigingen KNNV en het IVN gaan groenactiviteiten overnemen van de gemeente Gouda. Op woensdag 7 maart geeft wethouder Niezen het startsein voor de samenwerking en Operatie Steenbreek: Samen voor meer groen in de buurt!

De gemeente verzorgt al vele jaren groenexcursies en natuur-inloopmiddagen in het infocentrum Heempad. De natuurverenigingen KNNV Gouda en het IVN IJssel en Gouwe gaan de groenactiviteiten voor inwoners overnemen. De verenigingen krijgen hiervoor de beschikking over het Infocentrum aan de Bloemendaalseweg.

Waar: Infocentrum Heempad aan de Bloemendaalseweg
Wanneer: woensdagmiddag 7 maart van 14.00 tot 16.00 uur
Startsein: door wethouder Niezen om 14.30 uur

Operatie Steenbreek: ‘tegels er uit en planten er in’

Te veel bestrating in tuinen zorgt voor problemen tijdens hoosbuien en aanhoudende droogte. Ook vermindert het biodiversiteit en versterkt het opwarming van de stad. Met Operatie Steenbreek wordt iedereen opgeroepen om tuinen te vergroenen. Bijvoorbeeld door ‘tegels er uit en planten er in’.

Bezoekers welkom

Bezoekers zijn vanaf 14.00 uur welkom en kunnen er ook terecht voor groene vragen. Het vroege voorjaar is een uitstekende periode om verschillende vaste planten en heesters aan te planten. Ook met snoeivragen van bomen en struiken bent u welkom. Hoe en wanneer snoei ik de vlinderstruik of de rozen? Heeft u vragen over het voorjaarswerk in de tuin? Kom dan langs.

Begin april start er ook een cursus over natuurvriendelijk tuinieren. Hiermee kan iedereen tuinambassadeur worden en buren, vrienden en andere Gouwenaars adviseren over een meer groene tuin. Tijdens deze speciale inloopmiddag is meer informatie beschikbaar en is inschrijving voor de cursus mogelijk.

Vrijwilligers van het KNNV, IVN en André van Kleinwee, stedelijk ecoloog van de gemeente staan klaar om antwoord te geven op uw vragen. De eerste tien bezoekers van deze inloopmiddag ontvangen het boek ‘Natuur dichtbij huis’ cadeau. Het boek geeft inzicht in het ecologisch beheer in Gouda en een apart hoofdstuk in het boek behandelt de natuurtuin.

Persbericht 5 maart 2018