Start Regenboogweek 2020

De Regenboog Alliantie Gouda organiseert van 2 tot 11 oktober in het kader van Coming-Outdag de Regenboogweek. Er wordt gevierd dat iedereen zichzelf mag zijn en eigen keuzes mag maken. Het thema van de Regenboogweek is dit jaar 'Laat je kennen'.

In de week voorafgaand aan Coming-Outdag (11 oktober) organiseert de Regenboog Alliantie in samenwerking met vrijwilligers en verschillende Goudse instanties en bedrijven een themaweek voor alle Gouwenaars. Er zijn voorstellingen en bijeenkomsten op diverse locaties, zoals de Schouwburg, Filmhuis en de Chocoladefabriek. Op vrijdag 9 oktober wordt om 12.30 uur onder toeziend oog van wethouder Corine Dijkstra de regenboogvlag gehesen voor het Huis van de Stad.

Aftrap 

De Regenboogweek werd op vrijdag 2 oktober afgetrapt met een kennisevent in Cultuurhuis Garenspinnerij. De Regenboog Alliantie organiseerde dit evenement in samenwerking met Gemeente Gouda, het COC en antidiscriminatiebureau Stichting iDb. Bij de panels en workshops waren onder andere burgemeester Pieter Verhoeve en wethouder Corine Dijkstra aanwezig.

2 oktober 2020