Stadsdebat onverdraagzaam gedrag in een democratie

Van omstreden predikers in gebedshuizen, extremistische uitingen door middel van bijvoorbeeld stickers tot controversieel (informeel) onderwijs. Allerlei activiteiten die als onverdraagzaam en anti-integratief kunnen worden gezien en zo een effect kunnen hebben op de cohesie in de stad. Tegelijkertijd is het wel gedrag dat vaak binnen de grenzen van de wet valt. Gedrag dus dat niet verboden is, maar maatschappelijk onwenselijk. Hoe gaan we om met dit thema zonder te polariseren? In het stadsdebat op donderdag 31 oktober wordt hierover een debat gevoerd.

Gouwenaars en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om dit onderwerp met experts en organisaties uit de stad te verkennen, visies met elkaar te delen en elkaar in positieve zin in debat uit te dagen. Onder leiding van Martijn de Greve (presentator NPO RADIO1 programma “Haagse Lobby’’) vindt dit debat plaats. Als experts zijn aanwezig: HP Schreinemachers (NCTV), Annebregt Dijkman (adviseur radicalisering en auteur 'Heb je een boze moslim voor mij’), Michiel Janssen (expert rechts en linksextremisme), Aissa Zanzen (ISBO), Wilco Boender (Stichting Conservatief Café), Rens Rottier (Driestar Educatief) en Kees Codée (bond Hervormde Zondagsscholen).

De stad in debat

Dit stadsdebat maakt deel uit van een serie activiteiten die de gemeente Gouda organiseert vanuit haar beleid ter voorkoming én de aanpak van radicalisering en polarisatie in Gouda. De gemeente creëert graag podium voor dialoog en discussie. 

Aanmelden voor deelname

Deelname aan het stadsdebat is gratis. Vooraf aanmelden via stadsdebat@gouda.nl is wel een vereiste.

Details

Datum: donderdag 31 oktober 2019
Locatie: Driestar Educatief, Burgemeester Jamessingel 2
Inloop: 19.00 uur
Aanvang: 19.30 tot 22.00 uur 

7 oktober 2019