Sportieve ideeën voor Gouda? Laat het weten!

Heb jij een gouden idee over sporten in Gouda of kom je op een idee tijdens je vakantie? Geef jouw idee dan voor 1 september door via www.gouda.nl/sportidee en wie weet wordt jouw idee wel werkelijkheid!

“In Gouda sporten veel inwoners en er zijn al veel sportmogelijkheden. Maar Gouda wil nog meer mensen in beweging krijgen en houden”, aldus sportwethouder Michiel Bunnik. Daarom verzamelen we deze zomer ideeën uit de stad om daarmee samen met sportaanbieders een lokaal sportakkoord op te stellen. In dit akkoord staat de sportambitie van Gouda voor de komende twee jaar.

Lokaal sportakkoord

Sportaanbieders en -liefhebbers hebben al langer het plan om samen te werken aan een nog sportievere stad. Tijdens sportcafés die Sport.Gouda organiseert, komen allerlei thema's aanbod. Met de komst van de sportformateur is het doel nog meer partijen aan tafel te krijgen en het gesprek aan te gaan over de invulling van een sportakkoord. Die partijen zijn sportverenigingen, sporters, sportscholen, andere commerciële sportaanbieders, maatschappelijke partijen en bedrijven die zich bezig willen houden met sport en beweging. 

Sportaanbod in Gouda

Het sportaanbod in Gouda is veelzijdig en toegankelijk voor iedere inwoner die iets zoekt. Van zwemmen tot voetbal en van yoga tot bootcampen. Ook zijn er mooie sportevenementen in de stad. Voor de een betekent sport gezelligheid, voor de ander betekent sport presteren. Het fietsgebruik in Gouda ligt hoger dan het landelijk gemiddelde. Daartegenover staat dat minder Gouwenaars zijn aangesloten bij een sportvereniging. 

Heb jij een goed idee over sporten in Gouda? Laat het ons weten!

24 juli 2019