Expositie 'Morvan' in het Huis van de Stad

Tijdens de maand september exposeert Maja Etman in het Huis van de Stad. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur, waarbij deze keer de Morvan (een gebied in Frankrijk) centraal staat.

Maja Etman (1956) is geboren te Steenwijk, studeerde kunstgeschiedenis (moderne kunst) en heeft de kunstacademie afgerond.

Haar werk

De laatste tijd werkt zij vooral met acryl op grote doeken en gebruikt daarbij uitbundige kleuren, als rood, geel en blauw, die bijna van de muur lijken te knallen. Ook tekent ze trefzekere lijnen op kleiner formaat met houtskool, inkt en pen. Al werkend ontstaan vrije vormen en lijnen en toeval speelt vaak een rol. Haar inspiratie ontleent ze aan de natuur en verwerkt die al schilderend tot een kleurrijk geheel, waarbij ze abstractie niet schuwt.

Ze heeft reeds een aantal exposities op haar naam staan en deed mee aan verschillende kunstroutes. Komt u vooral langs om de expositie te bekijken in het Huis van de Stad! De expositieruimte is vrij toegankelijk. U kunt de expositie bekijken van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur.

Expositie Morvan
Een deel van de expositie in het Huis van de Stad.