Reactie burgemeester versoepeling maatregelen

Burgemeester Pieter Verhoeve geeft een reactie op de persconferentie van het kabinet op woensdagavond 6 mei. Tijdens deze persconferentie werd een versoepeling van de maatregelen tegen verspreiding van het het coronavirus afgekondigd.

Burgemeester Pieter Verhoeve: “De bestrijding van het coronavirus vraagt geduld van ons allen. Sinds 13 maart hebben velen huisarrest. Vanavond heeft het kabinet laten weten dat er een verdere versoepeling aankomt. De kappers mogen weer open en ook de horeca en terrassen kunnen onder voorwaarden weer bezocht worden vanaf 1 juni. Velen onder u zullen blij zijn met deze versoepelingen. Ik zie hier ook naar uit.

Corona blijft echter nog maanden onder ons. Ik blijf u op het hart drukken om de richtlijnen van het RIVM en het kabinet goed op te volgen. Blijf thuis bij klachten, houd anderhalve meter afstand en vermijd drukte. Laten we onze verantwoordelijkheid blijven nemen voor onze gezondheid. We blijven immers onze kwetsbare mensen beschermen.” 

Meer informatie maatregelen

Bekijk de website van de Rijksoverheid voor meer informatie over de maatregelen. Wat kan wanneer? Dat staat uitgelegd in de factsheet Versoepelen maatregelen van de Rijksoverheid.

6 mei 2020