Rammelende en opwippende tegels op fietspaden

De voortdurende droogte van de afgelopen tijd heeft er voor gezorgd dat tegels op tegelfietspaden los komen te liggen. Dat is te merken door brede voegen waar banden tussen kunnen komen of dat de tegels rammelen als iemand er overheen fietst. In sommige gevallen wippen ze zelfs omhoog, zeker op plekken waar het straatwerk toch al te lijden had door zetting. Helaas heeft dit al tot ongelukken geleid, wat de gemeente zeer betreurt.

Hoe komt het?
Tegels worden altijd aangelegd op een zandbed. Dat zandbed is een beetje vochtig waardoor het stevig is en de tegels en stenen goed vasthoudt. Door de langdurige droogte en felle zon is al het vocht nu weg uit de ondergrond. De tegels liggen op los zand en kunnen gaan bewegen zodat ze nog verder los komen te liggen. Dit is een probleem dat zich in het hele land voordoet. 

Uw hulp is nodig: meld het ons!
De gemeente Gouda inspecteert de fietspaden regelmatig en legt rammelende of opwippende tegels zoveel mogelijk vast. Maar Gouda heeft veel fietspaden en het tegelwerk gaat door de hitte snel achteruit. Dat betekent dat we niet altijd direct weten waar tegels los liggen. U kunt helpen door gevaarlijke situaties op tegelfietspaden te melden. Maak hiervoor een melding via Meldpunt Openbaar Gebied onder vermelding van SPOED of bel met tel. 14 0182. Na een dergelijke melding wordt direct de situatie beoordeeld. Onveilige situaties worden zo mogelijk direct hersteld of anders veilig gesteld door hekken en linten.

Fietspad logo