Project Grijs wordt groen feestelijk van start

Met flink wat publiek trapten burgemeester Pieter Verhoeve en wethouder Hilde Niezen gisteren het project Grijs wordt groen feestelijk af. Samen met kinderen van Quadrant Kinderopvang plantten de burgemeester en wethouder ruim 250 bloembollen en een boom in een nieuw groenperk in Korte Akkeren.

Grijs wordt Groen helpt van Gouda een groenere stad te maken: het doel is om 30.000 tegels te vervangen voor groen. Zo wordt Gouda een nog fijnere plek om te wonen. Want veel groen maakt de stad koeler en zorgt dat water makkelijk weg kan. Door meer groen krijgen we dus een fijne en gezonde woonomgeving en bovendien bevordert meer groen de klimaatadaptatie.

Heeft u een idee voor nieuw groen? Laat het dan weten via het contactformulier op de pagina Grijs wordt groen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om te kijken of uw idee uitgevoerd kan worden.
 

Burgemeester Verhoeve plant samen met kinderen bloembollen in Korte Akkeren  Wethouder Niezen plant samen met kinderen een boom in Korte Akkeren