Opening nieuw natuurspeeleiland Goudse Hout

Groenalliantie Midden-Holland heeft in de afgelopen jaren geïnvesteerd in haar natuurgebieden om de recreatiegebieden nog aantrekkelijker te maken. In de Goudse Hout in Gouda openden op woensdagochtend voorzitter Kees Oskam en bestuurslid Thierry van Vugt van Groenalliantie Midden-Holland samen met Rene Klein van de Provincie Zuid-Holland een nieuwe avontuurlijke speelplek.

Speeleiland en ontmoetingsplein

Een geheel nieuw speeleiland speciaal voor kinderen is aangelegd in de Goudse Hout. Hier worden kinderen uitgedaagd te spelen in een natuurlijke omgeving. Ook is een klimtoestel met een uitkijktoren en een watervlot aangelegd. Met een waterpomp op het strand en stapstenen in het water is er veel meer te beleven voor de kinderen. De werkzaamheden zijn onderdeel van de Kwaliteitsimpuls Groenalliantie fase 1. De werkzaamheden in de Goudse Hout zijn nog niet afgerond, zo wordt er nog gewerkt aan een ontmoetingsplein met verschillende bankjes en het vernieuwen van de hoofdentree. De verschillende onderdelen worden stapsgewijs opgeleverd.

Kwaliteitsimpuls Groenalliantie

De ontwikkelingen in de Goudse Hout zijn onderdeel van de Kwaliteitsimpuls Groenalliantie fase 1. De Kwaliteitsimpuls bestaat uit meerdere fasen en heeft als doel natuurgebieden aantrekkelijker te maken voor bezoekers zodat zij er meer kunnen doen, beleven en zien. In het ene gebied volstaat een kleine opknapbeurt, elders staan aanzienlijke veranderingen op stapel. Groenalliantie Midden-Holland is eigenaar van de recreatiegebieden en opdrachtgever voor de Kwaliteitsimpuls. Een deel van het werk is gefinancierd door de provincie Zuid-Holland. Staatsbosbeheer staat als beheerder van de recreatiegebieden aan de lat voor de uitvoering. De Groenallantie werkt samen met gemeenten en andere partijen om projecten gezamenlijk te realiseren en/of te onderhouden. 

Groenalliantie Midden-Holland

Groenalliantie Midden-Holland is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpen a/d IJssel, Krimpenerwaard en Waddinxveen. Ze behartigen de belangen van natuur, landschap en openluchtrecreatie in de recreatiegebieden Krimpenerwaard en Reeuwijkse Plassen e.o. Staatsbosbeheer is verantwoordelijk voor het beheer van de gebieden.

5 september 2019