'Open je ogen!' voor mensenhandel

De rondreizende foto-expositie staat van 8 tot 29 januari voor het Huis van de Stad. Het is een rondreizende foto-expositie van 30 portretten van slachtoffers van mensenhandel. Organisator CoMensha wil door de tentoonstelling het probleem van mensenhandel in Nederland breed onder de aandacht brengen bij het grote publiek.

Open Je Ogen!

Want mensenhandel bestaat ook in Nederland. De afbeeldingen staan symbool voor de omvang en diversiteit van mensenhandel. De tentoonstelling bestaat uit 30 indringende portretten die symbool staan voor het feit dat mensenhandel onder onze ogen gebeurt, in Nederland. 30 paar ogen waarin je de duistere wereld van mensenhandel weerspiegeld ziet; 30 zeer schrijnende verhalen van vrouwen, mannen, jongens en meisjes. Echte verhalen, van echte slachtoffers, anno 2017, die de omvang en de diversiteit van mensenhandel in Nederland in beeld brengen.

Mensenhandel komt in bijna elke gemeente in Nederland voor. Naar schatting van de International Labour Organization zijn er in Nederland zo’n 21.000 slachtoffers van moderne slavernij.

Andere steden

Al eerder was de expositie te zien o.a. in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Maastricht, Den Helder, Leiden, Utrecht, Tilburg, Breda, Wageningen, Groningen. Na Gouda gaat de tentoonstelling door naar Weert.

Meer informatie over de tentoonstelling vind je via de website van Stichting Open Mind.

mensenhandel