Nieuwe gemeentegids verschenen

Zoekt u informatie over de gemeente Gouda of wilt u een adres weten van een vereniging of instelling? Dan kunt u vanaf nu de nieuwe gemeentegids (2020/2021) online bekijken. Heeft u geen computer of moeite met het bekijken van de website? Dan kunt u dit jaar gratis een gedrukt exemplaar laten opsturen.

U kunt de gemeentegids bekijken via www.gouda.nl/gemeentegids. Als dit niet lukt, kunt u gratis een exemplaar opvragen. Dit kan door een mail te sturen naar gemeente@gouda.nl of te bellen naar tel. 14 0182. De gemeente stuurt u vervolgens de gids toe.

Afhaalpunten vervallen

De afgelopen jaren was de gemeentegids gratis af te halen op verschillende locaties in de stad. Dit jaar kiest de gemeente ervoor om de afhaalpunten te laten vervallen. Dit is een gevolg van de coronamaatregelen. Inwoners die een papieren gids willen hebben, hoeven nu niet onnodig een afhaalpunt in de stad te bezoeken om alleen een gids op te halen. De gidsen lagen voorheen onder andere in het Huis van de Stad.

Wat staat er in de gemeentegids?

In de gids staat onder andere informatie over veelgezochte producten en diensten, de gemeenteraad, het college, de historie van de stad, een stratengids en een uitgebreid hoofdstuk over zorg en (financiële) ondersteuning in Gouda. 

Duurzaam 

Omdat steeds meer mensen internet gebruiken, is de gemeente een aantal jaar geleden gestopt met de huis-aan-huis bezorging. Dat bespaart geld en het scheelt een hoop papier. Zo wordt Gouda steeds duurzamer. In plaats daarvan was de gemeentegids de afgelopen jaren op een aantal afhaalpunten in de stad af te halen. Als gevolg van het coronavirus gaat dat dit jaar dus anders.

21 oktober 2020