Nieuwe appartementen boven winkel Anna van Toor Gouda opgeleverd

Wonen in de binnenstad is populair, ook in Gouda. Door leegstaande ruimtes boven winkels om te bouwen tot woningen, worden ze weer in gebruik genomen. Dit “wonen boven winkels” project heeft ertoe geleid dat in 2017 en 2018 zestien woningen zijn opgeleverd. Op dit moment zijn er meer dan 20 woningen boven winkels in voorbereiding in de binnenstad. Boven het pand van modewinkel Anna van Toor zijn recent 5 appartementen gerealiseerd. Op 5 september jl. vond de officiële sleuteloverdracht plaats aan de nieuwe huurders door wethouder Thierry van Vugt.

Cees van Toor, eigenaar van de appartementen: “Gouda is een prachtige stad met een grote historische waarde en betekenis. Het zijn de steden met een ziel, karakter en identiteit die mensen zullen blijven boeien en welke aantrekkelijk zullen blijven om te bezoeken, in te werken en te wonen. We moeten er hard aan blijven werken om Gouda z’n vermaarde reputatie te laten behouden. Geen geringe doelstelling maar Gouda is het waard. Anna van Toor heeft naast de winkel nu ook het verdere pand volledig gerenoveerd en verbouwd tot 5 eigentijdse appartementen. Deze zijn inmiddels allemaal verhuurd”.

Wethouder Thierry van Vugt (binnenstad): “Met onze wonen boven winkels-inzet is afgelopen tijd met woningen ook een andere functie toegevoegd die past bij een aantrekkelijke binnenstad. Er is dan ook veel belangstelling voor deze vorm van wonen in ons mooie Gouda.”

Wonen boven winkels

Wonen in de binnenstad is populair, ook in Gouda. De vraag naar woonruimte in het centrum is de laatste jaren flink gestegen. Meer leven in de stad komt de uitstraling van de binnenstad ten goede. Daarnaast betekent het meer sociale controle en daardoor meer veiligheid op straat. Ook voor de winkels en horeca in de stad is dit goed. Kortom een positieve impuls voor de hele binnenstad. Dit “wonen boven winkels” project heeft ertoe geleid dat in 2017 9 woningen zijn opgeleverd en in 2018 zijn er nu al 7 woningen gerealiseerd. Op dit moment zijn er meer dan 20 woningen boven winkels in voorbereiding in de binnenstad. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan het vergroten van de leefbaarheid en levendigheid van onze mooie binnenstad. De nieuwe coalitie continueert het wonen boven winkels-beleid om deze projecten te faciliteren. Dit sluit ook aan op de conclusies van het rapport dat Platform31 onlangs opleverde, over verlevendiging van de binnenstad.

Sleuteloverdracht

Foto: Pim Mul