Negen maanden sluiting voor Shishalounge Temptation Lounge

De gemeente Gouda heeft vandaag shishalounge Temptation Lounge aan de Lange Groenendaal in Gouda voor negen maanden gesloten. De politie heeft eerder dit jaar in het pand een handelshoeveelheid drugs aangetroffen. Ook heeft de politie een cash center in beslag genomen. Daarmee wordt volgens informatie van de Kansspelautoriteit illegaal gokken gefaciliteerd. Ook werkt een cash center witwaspraktijken in de hand. De vondsten vormen een ernstige aantasting van de veiligheid en leefbaarheid.

Eerder al waren er verschillende meldingen en constateringen van geluidsoverlast, drugsgebruik- en -handel, en geweldsincidenten in of vanuit de shishalounge door personeel en bezoekers. De gemeente heeft de eigenaar eerder gewaarschuwd, maar dat heeft niet geleid tot verbetering van de situatie. Volgens de gemeente vervulde Temptation Lounge een rol in een keten van drugshandel. Door de sluiting wordt de bekendheid van dit pand als drugspand onderbroken en aan het drugscircuit onttrokken. Daarnaast wordt een verdere aantasting van de veiligheid en leefbaarheid van de omgeving voorkomen. Tegen het besluit is door de eigenaar een rechtszaak aangespannen om sluiting te voorkomen. Deze is afgewezen door de rechtbank.

Crimineel gedrag 

Criminele organisaties maken enorme winsten met de handel van hard- en softdrugs. Dat gebeurt ook gewoon vanuit bedrijven zoals de horeca. Naast het feit dat er zeer veel geld mee verdiend wordt en deze opbrengsten vaak gebruikt worden om geld wit te wassen zodat illegaal geld wordt omgezet naar legaal geld, kan het ook voor onveilige situaties in de binnenstad zorgen. Met de sluiting van Temptation Lounge wil de gemeente mede voorkomen dat hardwerkende ondernemers de dupe worden van horecapanden die gebruikt worden als dekmantel voor criminele activiteiten en daarmee voor valse concurrentie zorgen.

Meld drugsoverlast    

De gemeente Gouda treedt hard op tegen drugshandel, omdat het vaak gepaard gaat met overlast en geweld. De gemeente en de politie controleren extra op drugsoverlast en kunnen daarbij de hulp van ondernemers en bewoners gebruiken. Ervaart u drugsoverlast en/of vermoedt u hennepteelt of andere drugshandel? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000. 

04 oktober 2019