Mirjam Salet waarnemend burgemeester Gouda

De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 15 januari 2019 mevrouw M. (Mirjam) Salet tot waarnemend burgemeester van de gemeente Gouda.

Mirjam SaletDe burgemeestersvacature in Gouda ontstaat door het vertrek van burgemeester Schoenmaker, hij wordt bestuursvoorzitter van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). De commissaris heeft, na overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad, besloten om tot aan het aantreden van de kroonbenoemde burgemeester een waarnemer te benoemen.

De keuze voor de waarnemend burgemeester is in goed overleg gegaan met de fractievoorzitters. Na een gesprek over het gewenste profiel heeft de commissaris mevrouw Salet voorgesteld als kandidaat. Vervolgens hebben de fractievoorzitters met haar gesproken. De fractievoorzitters kunnen zich vinden in de voordracht van de commissaris om mevrouw Salet als waarnemend burgemeester te benoemen.

In het voorjaar van 2019 zal de procedure om te komen tot een kroonbenoemde burgemeester van start gaan.

Bestuurlijke ervaring

Mevrouw Salet is 66 jaar en beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Tot september 2018 was zij burgemeester van Nissewaard. In 2015 was zij, na de fusie van de gemeenten Spijkenisse en Bernisse, waarnemend burgemeester van deze gemeente. Van 2007 tot aan de fusie was mevrouw Salet burgemeester van Spijkenisse. Daarvoor was zij van 2000 tot 2007 burgemeester van Hoogezand-Sappermeer en van 1993 tot 2000 van ’s-Gravendeel.  Van 1985 tot 1993 heeft zij het wethouderschap van de gemeente Gorinchem vervuld. Daaraan voorafgaand was zij een aantal jaren gemeenteraadslid/fractievoorzitter in Gorinchem.