Maak je wereld groter bij de Goudse Weekendschool!

Op de Goudse Weekendschool volgen leerlingen boeiende lessen. Zo worden er gastdocenten uitgenodigd die iets vertellen over hun beroep of passie en gaan de leerlingen op werkbezoek, bijvoorbeeld naar het ziekenhuis, een hotel of het kantongerecht. Wil jij hier onderdeel van uitmaken? Dat kan! De Goudse Weekendschool is namelijk op zoek naar leerlingbegeleiders.

Dit zijn toegewijde mannen en vrouwen die zo nu en dan de leerlingen en leerkrachten ondersteunen. Je hoeft geen professional te zijn en kunt zelf bepalen hoeveel tijd je hebt. Ook kan je ervoor kiezen bij lesblokken rondom een bepaald thema mee te werken. De lessen worden op zondag gegeven en duren van 11.00 tot 14.30 uur. 

De leerlingen komen van verschillende basisscholen in Gouda en gaan vrijwillig iedere zondag naar de Weekendschool. Hier ontdekken ze de wereld, werken ze aan sociale vaardigheden, worden ze taalvaardiger en vergroten ze hun zelfvertrouwen. “Je ziet ze leren. En ik leer er ook weer van!”, aldus een van de vrijwilligers.

Enthousiast?

Ben je nieuwsgierig? Wil je iets betekenen voor de toekomst van kinderen? Geef je dan op voor een proefdag als vrijwilliger bij de Goudse Weekendschool.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over deze of andere vrijwilligersfuncties op Goudvoorelkaar.nl, de vacaturebank van het VrijwilligersInformatiePunt via de site www.gouda.nl/vip. Voor advies en informatie over vrijwilligerswerk is het VIP van de gemeente Gouda bereikbaar via vip@gouda.nl of tel.14 0182.

Afbeelding Goudse Weekendschool
Leerlingen van de Goudse Weekendschool namen een kijkje achter de schermen bij apotheek Heerkens.

(08-05-2019)