Lancering digitaal parkeervergunningensysteem Gouda

Vanaf komende maand worden parkeervergunningen voor bewoners en bedrijven digitaal. Vergunningen worden op kenteken gezet en er is geen papieren vignet achter de voorruit meer nodig. Ook de kraskaart voor bezoekersparkeren in vergunninggebied wordt digitaal.

Na de succesvolle introductie van mobiel betalen voor straatparkeren volgt nu de digitalisering van de parkeervergunningen en het bezoekersparkeren. Om dit efficiënt te kunnen doen sluit Gouda zich aan bij ParkeerService. Een organisatie die voor meerdere gemeenten op dit gebied werkt. Verkeerswethouder Hilde Niezen: "Door deze ontwikkeling kunnen inwoners en ondernemers makkelijker hun parkeervergunningen regelen en beheren. Bovendien zijn er meer mogelijkheden; kortom dit is een mooie klantvriendelijke ontwikkeling."

Parkeervergunning automatisch overgezet

De papieren vergunning wordt vanaf 1 april automatisch omgezet naar een digitale parkeervergunning op kenteken. Het papieren vignet is vanaf die datum niet meer nodig.
De digitale vergunning kan worden bekeken en aangepast in het E-loket van ParkeerService. Inloggen gaat in een beveiligde omgeving met DigiD. Vergunninghouders met twee auto’s kunnen met de app Key2Park eenvoudig van kenteken wisselen. Houders van een parkeervergunning worden per brief geïnformeerd over de veranderingen.

Kraskaart bezoekersparkeren ook digitaal

De bezoekersregeling van bewoners in parkeersectoren 2 en 3 rond de binnenstad wordt ook digitaal. Deze is aan te vragen in het E-loket op de website van ParkeerService. Bezoek kan vervolgens  aan- en afgemeld worden met de  Key2Park app. De kraskaart is tot het eind van het jaar geldig maar vanaf 1 april is er ook de digitale regeling met meer mogelijkheden. Bezoekers kunnen hiermee onbeperkt tegen een lager tarief parkeren. Ook wordt daarbij afgerekend per minuut en niet meer per heel uur.

Website

Alle informatie over parkeren in Gouda staat voortaan op de ParkeerService website www.parkeerservice.nl/gouda of kijk via www.gouda.nl/parkeren.

(Persbericht: 16-03-2017)