Koninklijke onderscheiding voor vrijwillige brandweermannen

Tijdens de jaarlijkse korpsavond van de brandweer op vrijdag 31 januari reikte burgemeester Pieter Verhoeve een Koninklijke onderscheiding uit aan de heren R. Anders, M.N.E. Dolman, F.J. Heesemans, P.M. Tuithof, D.C. Willemsen, en M. van der Zeijden. Zij zijn allen lid van de vrijwillige brandweer Gouda en benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau voor hun bijzondere en langdurige inzet voor de maatschappij.

De heer R. (Remco) Anders is sinds 1 maart 1989 actief bij de vrijwillige brandweer. In de loop der jaren heeft hij verschillende functies doorlopen van brandweerduiker en chauffeur tot bevelvoerder. Ook begeleidt hij nieuwe collega’s voor reguliere brandbestrijdingstaken en is hij instructeur van de Jeugdbrandweer. Sinds 2011 is hij ook beroepsmatig actief bij de brandweer als senior medewerker planbeoordeling bij de sector risico- en crisisbeheersing.

De heer M.N.E. (Mathieu) Dolman is sinds 1 september 1996 actief bij de vrijwillige brandweer. Hij heeft diverse opleidingen en scholing gevolgd tot het niveau Bevelvoerder. Naast het begeleiden van collega’s voor de reguliere brandbestrijdingstaken houdt hij zich als ploegchef bezig met het up-to-date houden van materieel. Beroepsmatig is hij directeur/eigenaar van Dolman Techniek.

De heer F.J. (Martin) Heesemans is sinds 1 oktober 1991 actief bij de vrijwillige brandweer. Hij heeft diverse opleidingen en scholing gevolgd tot het niveau Hoofdbrandwacht. Door de jaren heen heeft hij diverse functies doorlopen van manschap tot coördinator van de Commando Haakarm (COH). Hij begeleidt nieuwe collega’s en hij is ook als vrijwilliger oproepbaar in Nieuwekerk aan den IJssel. Beroepsmatig is hij werkzaam bij PostNL als procesontwerper bij het bedrijfsonderdeel Tijdgebonden Netwerk.

De heer P.M. (Peter) Tuithof is sinds 1 december 1987 actief bij de vrijwillige brandweer. In de loop der jaren heeft hij diverse opleidingen en scholing gevolgd tot het niveau Brandmeester. Hij zet zich in als bevelvoerder en brandweerduiker. Tevens is hij lid van het specialistisch bijstandsteam Urban Search en Rescue team. Sinds 2011 is hij ook beroepsmatig actief bij de brandweer als senior bevelvoerder in de 24-uursdienst bij de sector brandweerzorg.

De heer D.C. (Dennis) Willemsen is sinds 1 augustus 1997 actief bij de vrijwillige brandweer. Hij heeft diverse opleidingen en scholing gevolgd tot het niveau Hoofdbrandwacht. Naast het begeleiden van collega’s voor de reguliere brandbestrijdingstaken komt hij in actie als manschap. Beroepsmatig is hij werkzaam als service engineer bij Salm & Kipp.

De heer M. (Marcel) van der Zeijden is sinds 1 juli 1993 actief bij de vrijwillige brandweer. In de loop der jaren heeft hij diverse opleidingen en scholing gevolgd tot het niveau Brandmeester. Naast bevelvoerder is hij actief als hulpverlener in het specialistisch bijstandsteam STH. Sinds 2011 is hij ook beroepsmatig actief bij de brandweer als bevelvoerder bij de 24-uursdienst bij de sector brandweerzorg.

31 januari 2020