Kattensingel krijgt grote facelift

De kademuur van de Kattensingel is verzakt en in slechte staat. In overleg met bewoners is een mooi ontwerp gemaakt. De weg krijgt een 30 km-inrichting en langs de nieuwe kade komt ook een voetpad met hergebruikte stenen.

De aannemer is gestart met de werkzaamheden en de oplevering is gepland voor het eerste kwartaal van 2018. De volledige plannen staat op www.gouda.nl/kattensingel.

Werkzaamheden en bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden blijft de doorgang voor verkeer in beide richtingen mogelijk op 2 weekendafsluitingen na. Dit kan doordat de kade in fases wordt vernieuwd vanaf het water.

Weekend afsluiting 26 – 29 mei

De Kattensingel krijgt op korte termijn een nieuwe asfalt rijbaan. De betonplaten die er nu nog liggen verdwijnen dus snel. Voor het asfalteren is een weekendafsluiting nodig. Van vrijdagavond 26 mei 19:00 uur tot maandagochtend 29 mei 06:00 uur is de Kattensingel daarom afgesloten. Door middel van borden en verkeersregelaars wordt het verkeer geïnformeerd over de omleidingroutes.

Meer informatie

Wilt meer informatie of de ontwerp- en/of faseringstekening bekijken? Dat kan via de gemeentewebsite www.gouda.nl/kattensingel.

(Persbericht: 19-05-2017)