Jury selecteert vier 'Goudse Heldinnen'

De afgelopen maanden is de gemeente Gouda op zoek gegaan naar heldinnen. Goudse vrouwen die zich op een inspirerende wijze inzetten voor de samenleving, het bedrijfsleven en/of de politiek, waardoor zij een voorbeeld zijn voor andere meisjes en vrouwen. Een onafhankelijke jury heeft uit de lijst van 33 ‘Heldinnen voor Gouda’ een selectie van vier gemaakt. Het zijn geworden (in willekeurige volgorde): Carla Weller, Saliha Bochhah, Carolyt Koops en Maud Roukens. Uit deze vier kiezen de aanwezigen, tijdens de debatavond Algemeen Kiesrecht op zaterdagavond 28 september, de ‘Heldin voor Gouda’.

De jury bestond uit Guusje van der Schot, Tamara Rosenbach, Petra Luijkx (op persoonlijke titel) en Astrid Wielemaker namens de Soroptimistenclub Gouda e.o. Drie andere juryleden konden niet bij de selectieavond zijn en hebben schriftelijk bijgedragen aan de selectie. Bij het opstellen van de criteria om tot een keuze te komen is onder meer gelet op verbinding, belangenloosheid, inclusie en diversiteit. De jury was onder de indruk van de verhalen van de aangemelde Heldinnen en realiseert zich dat naast de vier genomineerden er veel fantastische vrouwen buiten de selectie zijn gevallen die óók veel betekenen voor de Goudse samenleving en óók rolmodel zijn. Tijdens de debatavond op 28 september aanstaande vertelt één van de juryleden welke criteria de jury het zwaarst heeft laten wegen en hoe het proces is verlopen.

Verkiezing Heldin van Gouda

Op zaterdagavond 28 september wordt in het Cultuurhuis Garenspinnerij door het aanwezige publiek uit de vier genomineerden de ‘Heldin voor Gouda’ gekozen en krijgt deze een onderscheiding uitgereikt. De verkiezing is onderdeel van een debatavond over '100 jaar Algemeen Kiesrecht'. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Voor meer informatie zie www.gouda.nl/100jaar.

16 september 2019