Jeugdlintje voor Indigo Tjan en Peter Rietveld

Op vrijdag 15 november ontvingen Indigo Tjan en Peter Rietveld het jeugdlintje ‘De Goudse Ster’ uit handen van wethouder Corine Dijkstra en kinderburgemeester Talitha Schaddelee. Het jeugdlintje werd uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het stadhuis op de Markt.

De gemeente Gouda is trots op jonge inwoners die zich inzetten voor anderen of voor de stad. Zij zijn een voorbeeld en verdienen het om in de schijnwerpers staan. Ieder jaar beoordeelt een deskundige jury alle voordrachten. Dit jaar heeft de jury onder voorzitterschap van Marion Suijker twee jongeren bij burgemeester en wethouders voorgedragen voor de Goudse Ster.

Indigo Tjan

Indigo heeft vanuit Atletiek Vereniging Gouda het Green Heart Track Event ontwikkeld, een scholenwedstrijd. Hij heeft hiervoor draagvlak gezocht, scholen benaderd om het evenement te promoten, veel tijd gestoken in het vinden van sponsors en in de organisatie van het evenement. Hij geeft training bij de AV Gouda, is vrijwilliger bij wedstrijden en bij sociale activiteiten van de vereniging.

Peter Rietveld

Peter is als vrijwilliger betrokken bij Stichting Netwerk Samen voor Goud en heeft verschillende hulpvragen in de stad Gouda opgepakt. Hij heeft aanhangwagens geregeld om bij kwetsbare mensen grof vuil op te halen, meegeholpen met het opknappen van tuintjes, klussen gedaan en hij helpt bij iPad problemen. Tevens is hij maatje van een jongen met PDD-NOS (vorm van autisme). Op dit moment is hij bezig een groep op te starten om jongeren enthousiast te maken voor vrijwilligerswerk bij kwetsbare mensen en mensen, die weinig netwerk hebben.

Indigo Tjan en Peter Rietveld proostend met hun Goudse Sterren

Jeugdlintje

Het jeugdlintje, de Goudse Ster is in het leven geroepen als een blijk van waardering voor jongeren die zich op een bijzondere manier inzetten voor de samenleving. De Goudse ster wordt sinds 2009 jaarlijks op of nabij 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind uitgereikt. Kent u ook een jongere die u zou willen voordragen? Kijk dan op www.gouda.nl/jeugdlintje.

15 november 2019