Huis van de Stad bezoeken? Draag een mondkapje!

De gemeente Gouda heeft in een aanvullende huisregel vastgesteld dat het dragen van een mondkapje bij bezoek aan het Huis van de Stad verplicht is. Bezoekers die naar het Huis van de Stad komen en een mondkapje zijn vergeten, kunnen bij de ingang van het gebouw een mondkapje krijgen.

De aanvullende huisregel is vastgesteld naar aanleiding van het landelijk advies van het kabinet voor het dragen van mondkapjes in publieke binnenruimtes.

Uitzonderingen

Er gelden een paar uitzonderingen:

  • In de wachtruimte mag het mondkapje tijdelijk af maar dit mag alleen als er 1,5 meter afstand tot andere personen wordt gehouden. 
  • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje op.
  • Bezoekers mogen tijdens de afspraak kort het mondkapje afzetten als dit nodig is voor identificatie.
  • Als er een plexiglas-afscheiding tussen de bezoeker en de ambtenaar hangt, mag het mondkapje af. Na de afspraak wordt gevraagd om het mondkapje weer op te zetten totdat de bezoeker het gebouw heeft verlaten.

Kom alleen naar een afspraak

Gemeente Gouda vraagt bezoekers om alleen naar hun afspraak te komen. We maken een uitzondering voor tolken en begeleiders. Ook vragen wij bezoekers om de afspraak af te zeggen als zij gezondheidsklachten hebben. In het gebouw moet altijd (dus ook met mondkapje op) 1,5 meter afstand gehouden worden.

7 oktober 2020