Horecabedrijf aan Nieuwehaven 1 jaar gesloten

Vanwege de vondst van drugs is een horecabedrijf aan de Nieuwehaven eind vorige maand met spoed gesloten. Deze spoedsluiting is nu omgezet in een sluiting voor 12 maanden tot 6 april 2019.

Softdrugs en verdenking van handel in drugs 
Op 23 maart deed de politie in samenwerking met de gemeente Gouda een inval in het horecabedrijf en werd vervolgens het pand doorzocht. In het horecabedrijf werd een grote hoeveelheid softdrugs aangetroffen die wijzen op handel in softdrugs. Handel in verdovende middelen levert gevaar en verloedering van de buurt op. Het trekt criminaliteit aan en tast de openbare orde aan. Hierop volgde een spoedsluiting van 2 weken die nu is omgezet naar een sluiting voor 12 maanden.

Burgemeester Schoenmaker: "Illegale drugshandel tast de veiligheid en leefbaarheid van onze stad aan. Dit tolereer ik niet in mijn stad en daarom wordt bij het aantreffen van een hoeveelheid drugs die duidt op illegale handel altijd overgegaan tot het sluiten van een pand. Op die manier kan de rust in de omgeving terugkeren.” 

Meld misstanden
Inwoners die een vermoeden hebben dat er ergens mogelijk hennep wordt geteeld, er drugshandel plaatsvindt of misschien sprake is van heling, kunnen dit melden via: 0900 8844.

Liever anoniem blijven? Maak dan een melding via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.

Persbericht 10 april 2018