Groente-, fruit- en tuinafval in een nieuwe container

In Gouda worden alle oude verzamelcontainers voor groente-, fruit-, en tuinafval (gft), de zogenaamde grindcocons, vervangen door nieuwe verzamelcontainers voor gft. Deze zijn gebruikersvriendelijk en er kan meer afval in.

Tips
-    U kunt gft los of in een biologisch afbreekbaar zakje in de container doen. U herkent deze zakjes in de winkel aan het Kiemplantlogo of OK-Compostlogo.
-    Doe geen gft in normale plastic zakken. Deze zakken verteren niet. Als ze bij het gft komen, wordt het afval afgekeurd en kan het niet verwerkt worden tot compost.
-    Maak grote stukken, bijvoorbeeld tuinafval, klein voor u het in de container gooit. Of breng ze naar het afvalbrengstation.

Containers in centrum met pasje
De nieuwe gft-containers in de binnenstad zijn de komende maanden vrij toegankelijk. Uiterlijk op 1 januari 2019 zijn ze alleen nog te openen met een afvalpas. Eind dit jaar besteden we hier nog aandacht aan in deze krant. Heeft u nog geen afvalpas, dan krijgt u die toegestuurd. De overige nieuwe gft-containers blijven voorlopig voor iedereen toegankelijk. 

Meer informatie
Heeft u vragen over de nieuwe containers voor gft? Neem dan contact op met de gemeente Gouda via afvalscheidenloont@gouda.nl of bel 14 0182.

Logo